понеділок, 28 лютого 2011 р.

Співпраця з освітянами


Завдяки співпраці освітян, ГО «Центр “РОДІС» і МЖПЦ «Ла Страда-Україна» у Комсомсомольську вперше було піднято проблему психологічного супроводу дітей трудових мігрантів.

20 квітня 2010 року у м.Комсомольську відбулася міська конференція “Пріоритетні напрямки розвитку психологічної служби на період до 2012 року”. Конференція була організована міським відділом освіти та міським методичним кабінетом. В роботі конференції взяв участь Юрій Луценко, науковий співробітник Українського науково-методичного центру практичної психології та соціальної роботи АПН України. Основна аудиторія учасників конференції - психологи і соціальні педагоги усіх навчальних закладів, завідувачі та вихователі-методисти дошкільних закладів, директори шкіл та їхні заступники з виховної роботи, а також їхні колеги з сусіднього Кременчука.

Завдяки налагодженій співпраці освітян міста, ГО «Центр розвитку дитини і сім’ї “РОДІС» і МЖПЦ «Ла Страда - Україна», на цій конференції вперше було піднято проблему психологічного супроводу дітей трудових мігрантів. Шкільні педагоги і психологи отримали рекомендації щодо здійснення цієї роботи, а також були забезпечені відповідною методичною літературою (вона була надіслана на наше замовлення з Києва безкоштовно від МЖПЦ «Ла Страда-Україна»).

Дуже приємно, що наші освітяни пристають на пропозиції НДО й використовують можливості 3-го сектору у своїй безпосередній роботі. Ми ж, громадські активісти, теж використовуємо цю можливість, щоб вирішувати проблеми громади, здійснюючи свою статутну діяльність, зокрема і в стінах освітніх установ. Так, добігає завершення 1-й рік співпраці ГО «Центр розвитку дитини і сім’ї “РОДІС» і Комсомольського відділу освіти з проблеми «Соціально-педагогічні основи запобігання торгівлі людьми та експлуатації дітей» на 2009-2010 навчальний рік. Здійснювався він у рамках заходів співпраці між Міністерством освіти і науки України та МЖПЦ «Ла Страда-Україна» щодо запобігання торгівлі людьми, а також діяльності Національної тренерської мережі МЖПЦ «Ла Страда-Україна».

0 коммент.:

Дописати коментар