понеділок, 28 лютого 2011 р.

Акції в День захисту дітей (2010 рік)


1 червня, День захисту дітей, в 2010 році нами було відзначено проведенням одразу 3-х різних акцій.

1) Акція «Дорослим - про права дітей» відбулась у виконкомі Комсомольської міської ради, адже працівники органів місцевого самоврядування є не лише державними службовцями. Вони ще й звичайні мами і тата своїх дітей, дідусі й бабусі своїх онуків, крім того у них є племінники і хрещеники, тож і держслужбовці мали долучитися до відзначення Дня захисту дітей. Члени ГО «Центр «РОДІС» Володимир Дмитренко (робітник ПГЗК), Діана Юрченко (учениця гімназії ім. О.Нижниченка), та діти-волонтери Владислав Пустовий і Ганна Танакова (учні НВК ім.Л.Бугаєвської) завітали до працівників всіх служб, що розміщені в будівлі виконкому, вручивши їм акційні альбоми «Наші права» з листівками «Права дітей». Альбоми були надані МЖПЦ “Ла Страда - Україна” (м. Києв).

2) Акція «Безпека дитини в Інтернеті» відбулась в приміщеннях основних Інтернет-провайдерів міста: ТОВ ТРК «ГОК», ЦВІТ «Фобос», «Альт». Акцію проводила член ГО «Центр «РОДІС» Еліна Сергачова (журналістка). Інтернет-провайдери забезпечують комплексне рішення доступу та користування Інтернетом членів громади нашого міста, серед яких значну частину становлять діти. На жаль, на сучасному етапі розвитку глобальної мережі неповнолітні діти, користуючись нею, часто наражаються на різного роду небезпеку. Тож дана акція здійснюється з метою привернення уваги батьків, які мають дітей-користувачів Інтернету, до проблеми запобігання насильству та захисту прав дитини в Інтернеті. Інтернет-провайдери м. Комсомольська (ТОВ ТРК «ГОК», компанія «ЦВІТ «Фобос», «Альт») долучилися до акції у вигляді допомоги в поширенні серед батьків листівок «Твоя дитина в Інтернеті» протягом кількох перших днів літа. Листівки було надано МЖПЦ “Ла Страда - Україна”.

3) Акція «Освіта і громадськість – проти торгівлі дітьми і насильства в сім’ї” була спільною з міським відділом освіти Комсомольська. Учасники проведення акції – Ірина Шошина (начальник міськво), Надія Дробецька (завідуюча ММК), Марина Малиця (методист ММК), Богдана Войтович (методист ММК) та члени ГО «Центр «РОДІС» Володимир Дмитренко і Лілія Дмитренко. Дана акція була складовою частиною системної співпраці методичного кабінету міського відділу освіти і ГО «Центр “РОДІС» з проблеми «Соціально-педагогічні основи запобігання торгівлі людьми та експлуатації дітей» на 2009-2010 навчальний рік. В день акції працівники міськво і члени громадської організації провели ділову зустріч з питань подальшої системної роботи стосовно запобігання торгівлі людьми, експлуатації дітей, профілактики насильства в сім'ї та психологічного супроводу дітей трудових мігрантів. Також було передано черговий безкоштовний «транш» методичної літератури та роздаткового матеріалу від МЖПЦ “Ла Страда - Україна” для здійснення просвітницької роботи в усіх загальноосвітніх навчальних закладах м. Комсомольська.

0 коммент.:

Дописати коментар