понеділок, 28 лютого 2011 р.

«16 днів проти гендерного насильства»


З 25 листопада по 10 грудня 2010 р. громадська організація «Центр розвитку дитини і сім’ї «РОДІС» разом зі своїми партнерами, за підтримки Інтернет-провайдера «ТРК «ГОК», провела низку заходів у рамках Всеукраїнської масштабної кампанії «16 днів проти гендерного насильства». Серед основних цілей всіх цих заходів стало привернення уваги громадськості та влади до проблем насильства, торгівлі людьми, формування ненасильницької ідеології в міській громаді.





Першим в низці заходів акції «16 днів проти насильства над жінками» 25 листопада, у Всесвітній день проти насильства по відношенню до жінок, члени ГО «Центр «РОДІС» у партнерстві з органами місцевої влади провели міський Круглий стіл «Роль чоловіка в сім’ї та громаді», адже жіночі проблеми необхідно вирішувати в контексті розв’язання проблем чоловічих. У заході взяв участь регіональний координатор проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент» Віктор Дворніков, який розповів про перебіг загальнонаціональної кампанії проти насильства в Україні та заходи, що заплановані в рамках кампанії «16 днів проти насильства над жінками» в Україні.

Того ж дня на базі Комсомольської ЗОШ І-ІІІ ст.№2 члени ГО «Центр «РОДІС» разом з Тарасом Кушніром (Львівська ГО “Спільноста взаємодопомоги ”Оселя“) та паном Ігорем (одна із Львівських спільнот ”АА") провели два тренінги: для чоловіків «Я – батько» і для старшокласників «Я – майбутній батько». І Круглий стіл, і тренінги відбулися в рамках проекту ГО «Центр муніципального розвитку» «Мікрогрантова підтримка громадських ініціатив у м. Комсомольську» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

2 грудня в Міжнародний день боротьби за відміну рабства члени ГО «Центр «РОДІС» провели акцію «Знай та захищай свої права», під час якої в освітніх закладах міста було проведено роз’яснювальну роботу і розповсюджено плакати, листівки, закладки з попередження торгівлі людьми та різних видів насильства. Дана акція відбулась у рамках діяльності Національної тренерської мережі МЖПЦ «Ла Страда – Україна».

4-5 грудня в Міжнародний день волонтера в ГО «Центр «РОДІС» пройшли Волонтерські вихідні. Окрім дружньої волонтерської вечірки 4 грудня, в рамках Всеукраїнської акції «Волонтерські вихідні 2010» 5 грудня відбулась чергова акція «Я проти домашнього насильства!» за підтримки проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент». В ході акції волонтери поширювали серед комсомольчан картки з інформацією про те, як і де жертва домашнього насильства може отримати допомогу, а також основні поради, як поводитися у кризовій ситуації.

10 грудня в День Захисту прав людини члени ГО «Центр «РОДІС» разом зі своїми партнерами, освітніми закладами, провели 2-й етап акції зі збору підписів під Петицією проти торгівлі дітьми і молоддю в сексуальних цілях, що ініційована МО EКПAT та косметичною компанією «Боді Шоп». Під час 1-го етапу цієї акції було зібрано 707 підписів. Вона пройшла з 19 по 29 листопада 2010 р. за підтримки МЖПЦ «Ла Страда – Україна». 2-й етап акції зі збору підписів під Петицією проти торгівлі дітьми і молоддю в сексуальних цілях проходить за підтримки МГО «Школа Рівних Можливостей». Дату 10 грудня для цієї акції члени ГО «Центр «РОДІС» обрали невипадково, адже саме в цей день 62 роки назад уряди країн-членів ООН визнали права людини “на життя, свободу та недоторканість особи для всіх без винятків”, підписавши Загальну Декларацію Прав Людини.

0 коммент.:

Дописати коментар