неділю, 11 липня 2021 р.

В Україні висіяли на полі рекордний тризуб

Новий національний рекорд у категорії «Наука і технології» зареєстрували в Україні – найбільший герб, створений за допомогою технологій точного землеробства.

Його висіяли ще навесні насінням кукурудзи на полі площею понад п’ять гектарів, що знаходиться на полігоні аграрних інновацій Digital Field у селі Велика Олександрівка Київської області.

Рекордний герб України має розміри 138 метрів на 245,3 метрів. Загальна площа проєкту – 195 метрів на 275 метрів. Поле, де висіяний велетенський тризуб, знаходиться на відстані всього лише 12 кілометрів від аеропорту «Бориспіль».

«Герб добре видно з вікон літаків, які пролітають над ним», – повідомила керівниця Національного Реєстру Рекордів України Лана Вєтрова.

Сучасні інноваційні технології точного землеробства перетворили звичайне поле на витвір мистецтва.

«Це не просто наймасштабніший, а найінноваційніший герб, адже створений за допомогою технологій точного землеробства», – повідомили в прес-службі Digital Field.

Для висівання цього тризуба використали 406 270 насінин гібриду кукурудзи, стійкого до посухи, холоду та хвороб, із нормою висіву 70 тисяч штук на один гектар.

Також було застосовано найсучасніші ресурси – техніку, добрива та систему захисту, що дозволяє рослинам розвиватися і залишатися зеленими довший час.

«Інноваційний потенціал вітчизняного агросектору видно і з літаків, і зі супутників. Україно, любимо тебе безмежно!», – йдеться у Facebook на сторінці міжнародного центру з точного землеробства AgriLab.

Реалізація проєкту стала можлива завдяки компаніям AgriLab – розробка карти-завдання посіву кукурудзи, LG Seeds Ukraine – підбір гірбиду, Precision Planting – точний висів, DEFENDA – захист посівів, Binfield – система живлення.

Реєстрація нового національного рекорду відбулася 8 липня. Перед цим представники Національного Реєстру Рекордів України провели заміри і підтвердили рекордні розміри герба, заявлені полігоном аграрних інновацій Digital Field.

«Мета була дуже проста – до 30-ї річниці Незалежності України. Однією з цілей було поєднати інновації з патріотизмом, з мистецтвом», – розповів офіційний представник міжнародної організації з точного землеробства (ISPA) в Україні Ярослав Бойко.



0 коммент.:

Дописати коментар