неділю, 20 вересня 2020 р.

Місто Горішні Плавні долучилося до «World Cleanup Day»

19 вересня місто Горішні Плавні, що на Полтавщині, долучилося до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» разом із мільйонами активних громадян зі 180 країн світу. До волонтерської акції долучилося майже два десятки горішньоплавнівців різного віку. Вони прибирали ділянку міської набережної, а також тополиний гай, розташований за нею, і прибережну частину річки Дніпро.

Результатом спільної роботи волонтерів стали 25 мішків зі сміттям, кількадесят використаних шприців, а ще один зіпсований телевізор, один стіл-тумба, півтора дивана і навіть шкільна парта (для чого серед густих чагарників біля річки вона стояла, достеменно невідомо).

Серед учасників акції були представники колективу Горішньоплавнівського міського сектору філії ДУ «Центр пробації» в Полтавській області, громадської організації «Центр розвитку дитини і сім'ї «РОДІС», сервісного центру «Service23» тощо.

Також на акцію прийшли представники двох місцевих громадських ЗМІ (у соцмережах) – адміністратор групи «Мої Горішні Плавні» Андрій Куценко та керівник інформаційного проєкту «Горішні Плавні Online» Олег Святов. Відзначимо, що вони займалися не лише медійною роботою, а й пліч-о-пліч трудилися разом із усіма учасниками прибирання.

Координаторами міських локацій стали приватний підприємець і керівник «Service23» Павло Коряко та начальниця сектору екології та озеленення міста Департаменту ЖКГ Горішньоплавнівської міської ради Ірина Чернушиц.

Волонтерська акція з прибирання в нашому місті проводилася з 2009 року навесні в рамках руху «Зробимо Україну чистою разом». А з 2018 року вона трансформувалася у Всесвітній день прибирання  «World Cleanup Day» і тепер проводиться у вересні.

В Україні організатором «World Cleanup Day» є всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Міністерства закордонних справ України спільно з Міжнародним молодіжним рухом School Recycling World, Всеукраїнським молодіжним центром.

У місті Горішні Плавні «World Cleanup Day 2020» координувала громадська організація «Центр «РОДІС» за підтримки Департаменту ЖКГ міської ради та громадської організації «Нова Полтава» – координатора «Let’s Do it, Ukraine!» у Полтавській області.

Світлини перебігу «World Cleanup Day 2020» у Горішніх Плавнях можна побачити в альбомі за цим посиланням.

0 коммент.:

Дописати коментар