неділю, 20 вересня 2020 р.

Відбулося 1-ше заняття БКУМ у Горішніх Плавнях

19 вересня у Горішніх Плавнях стартував новий навчальний сезон Безкоштовних курсів української мови (БКУМ).

На перше заняття, що відбулося в приміщенні «Автошколи на Подолі», зібралися 20 слухачів (ще кілька через поважні причини долучаться пізніше).

Координаторка міських курсів Лілія Дмитренко представила викладачку Наталію Ткаченко. Від неї слухачі дізналися про всеукраїнський проєкт БКУМ, а також як проходитимуть їхні заняття та що вони вивчатимуть.

Потім відбулося знайомство з усіма присутніми, кожен із них висловив свої очікування від курсів.
Розглянули окремі аспекти Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», ознайомилися з рекомендованою літературою (в т.ч. книги О. Авраменка), розглянули окремі технології вивчення мови.
В рубриці «Антисуржик» опрацювали кілька поширених помилок. Зокрема розібралися зі значеннями слів і виразів: «протягом» («упродовж») та «на протязі»; «вірно» та «правильно»; «говорити мовою» та «говорити на мові».
Домовилися, що наступне заняття відбудеться 26 вересня (у суботу). Місце проведення заняття – приміщення «Автошкола на Подолі» (ПКіТ).

Домашнє завдання:

1. Ознайомитися з поетичною творчістю Оксани Забужко, вибрати один невеликий вірш (або фрагмент вірша) для читання вголос.
2. Підготувати одну новину (зі свого життя, або з життя міста чи країни) і потім розповісти її на занятті.
3. Із букв, що містяться в слові «електрика» утворити нові слова.
4. Вдома практикувати читання книг, написаних українською мовою (вголос чи подумки).
5. Готувати анотації прочитаних книг.

Фото в альбомі за цим посиланням.

0 коммент.:

Дописати коментар