четвер, 14 травня 2020 р.

Відбулося 18-те заняття Безкоштовних курсів української мови у Горішніх Плавнях

13 травня відбулося 18-те заняття Безкоштовних курсів української мови у Горішніх Плавнях. Воно знову пройшло в режимі онлайн – у спільному чаті Мessages Facebook.
Після обміну новинами поглиблювали знання з теми «Числівники». Йшлося про розряди та відмінювання – закріплювали правила й виконували спільні та індивідуальні вправи.
Також вправлялися з допомогою усної народної творчості – «числівники у загадках», «поясни прислів’я».
Насамкінець обговорили ідеї стосовно відзначення Міжнародного дня сім’ї та домовилися, що наступного разу заняття відбудеться 21 травня (у четвер) о 19.00 - також у режимі онлайн. Воно буде присвячене Дню вишиванки.
Домашнє завдання:
1. Дослідити по можливості власний родовід (День вишиванки - День родоводу).
2. Написати міні-твір (обов’язково) про когось зі своїх предків – далеких чи ближчих. По можливості розмістити його на сторінці БКУМ (можна зі світлиною, якщо є, чи з малюнком дитини). Запросити до цього завдання й інших відвідувачів сторінки БКУМ.
3. Дібрати фрагменти творів про вишиванку (вірші, пісні, проза – фольклор і сучасне).
4. Провідмінювати складений числівник (із 3-4 слів) на власний вибір.
5. Написати міні-твір «Випадок на карантині» з використанням «карантинної» лексики та числівників – у будь-якому стилі (жартівливий чи серйозний, бувальщина чи фантазія).
Також нагадуємо, що 17 травня о 21.00 відбудеться кінопоказ стрічки «Чорний ворон» за романом В. Шкляра (на телеканалі 1+1). Рекомендуємо переглянути цей фільм, бо в подальшому планується його обговорення.

0 коммент.:

Дописати коментар