суботу, 28 березня 2020 р.

Горішні Плавні долучилося до флешмобу «Вдягни маску»


Сьогодні, 28 березня, місто Горішні Плавні долучилося до флешмобу «Вдягни маску», яку кілька днів тому започаткувала «Полтавська волонтерська група» за підтримки рятувальників.
У нас немає стільки пам’ятників видатним українцям, але найвидатнішому, Кобзареві, є один. Тож провели акцію «Будь як Тарас Шевченко, вдягни маску! Захисти себе та оточуючих».
Спасибі її ініціатору Андрію Куценку (група «Мої Горішні Плавні»), учасникам Софії Макаренко та Анастасії Макаренко, Євгену Буркалю та ФОП Роману Резнікову, а також Олегу Святову (інфо-ресурс «Горішні Плавні Online»).


Коли хвора людина кашляє або чхає, найдрібніші краплі слизу розповсюджуються на відстань до 1,5 м і можуть залишатися у повітрі декілька хвилин. У МОЗ України сказали, що медичні маски дійсно здатні знизити поширення вірусу від хворих, коли тісного контакту не уникнути. Тож маска не зайва у місцях скупчень людей – в автобусі, таксі, магазині чи аптеці. Адже невідомо, хто знаходиться поруч – здорова людина чи хвора?
МОЗ України нагадує, що найкращий спосіб уникнути інфекції – максимальна соціальна ізоляція. Щоб убезпечити себе, слід тримати дистанцію з оточуючими, мити руки з милом і, якщо це можливо, залишатися вдома. Бережіть себе та інших!



Правила поводження з медичною маскою:
  • Одягніть її правильно — маска мусить закривати ніс та рот і щільно прилягати до обличчя по всіх краях.Не торкайтеся маски під час використання. Якщо випадково торкнулися — одразу помийте руки або обробіть їх антисептиком.
  • Як тільки маска стає вологою, замініть її на нову. Одноразові маски не можна використовувати повторно. Знімати маску треба наступним чином: торкайтеся лише зав'язок позаду маски та одразу викиньте її у смітник, який закривається кришкою. Помийте руки або обробіть їх антисептиком.
  • Не опускайте до підборіддя маску, якщо хочете випити води чи перекусити. У такому випадку правильно зніміть її утилізуйте та замініть на нову.




0 коммент.:

Дописати коментар