неділю, 1 березня 2020 р.

Про третю зустріч дитячих письменників м. Горішні Плавні

29 лютого, перед Всесвітнім днем письменника, відбулася третя зустріч горішньоплавнівців, які є авторами літературних творів для дітей та юнацтва.
З нагоди прийдешнього свята на зустріч завітала кореспондентка міського FM-радіо «Кварцит» Марія Хорольська, яка зацікавилася творчістю наших місцевих дитячих письменників.
Коли завершилися інтерв'ю, презентували відеоролики першого проекту авторських читань. Після доробки вони будуть оприлюднені в інтернеті – один із варіантів наближення літературних творів наших авторів до дитячої і дорослої аудиторії.

Приємним сюрпризом для всіх присутніх стала телефонна розмова з Андрієм Курковим – відомим сучасним українським письменником і сценаристом, президентом українського «ПЕН-клубу». Книги цього автора видані 37 мовами у 65 країнах світу, а за його сценаріями поставлено понад 20 художніх і документальних фільмів. Напередодні Андрій Курков повернувся VI Зимової літературної школи в Карпатах, де проводив майстер-клас і знайшов час, щоб поділитися з горішньоплавнівцями своїми думками про дитяче письменництво. Він поділився над яким романом працює зараз, розповів про свій досвід написання і видання дитячих казок, а також як він навчає дітей в різних країнах самим складати казки.
До речі, пан Андрій вважає, що об’єднання саме дитячих письменників є дуже важливим.
«У нас ще мало хто розуміє, наскільки важливою є присутність письменників в суспільстві на різних рівнях і особливо в сфері освіти. В Німеччині, наприклад, більшість письменників отримують гроші не за продаж книжок, а за спілкування в гімназіях, школах, університетах – від міністерства освіти», - розповів президент українського «ПЕН-клубу» Андрій Курков.
Він зауважив, що сам так їздив по Австрії та Німеччині - по школах і гімназіях і зрозумів, наскільки там цінують уроки живої літератури. Після них учні і студенти по-іншому ставляться до самої літератури і до ролі письменника.
Під час зустрічі заплановану раніше консультацію «Авторське право» вирішили перенести на наступний раз, коли зможуть прийти усі члени спілки.
Фото зустрічі в альбомі https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.523954721856218&type=3
Дякуємо центру «Умка-Арт» за підтримку.



0 коммент.:

Дописати коментар