пʼятницю, 28 лютого 2020 р.

Про 15-те заняття Безкоштовних курсів української мови у Горішніх Плавнях


22 лютого відбулося 15-те заняття Безкоштовних курсів української мови у Горішніх Плавнях. Воно було присвячено Міжнародному дню рідної мови, тож і розчали з привітань. Про мову лунали вірші (Р. Завадовича, М. Рильського, О. Забужко, Л.Костенко та ін.), вислови видатних людей, а також особисті розповіді присутніх слухачів. А ще цікавими вийшли малюнки, в яких зображена Вона – Рідна Мова.
Далі вправлялися у складанні речень за заданою схемою, завершенні прислів’їв про мову, а також дізналися про те, як впливає мова на здоров’я. Не обійшлося без синхронного перекладу слів - з улюбленої теми «кухня» 🍴 Це було дуже доречно, бо далі була неймовірна презентація власних кулінарних витворів з креативними назвами.
Домовилися, що наступне заняття відбудеться 7 березня. Фото в альбомі https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.2801363783313938&type=3
Дякуємо Андрієві Куценку за фото і відео. Спасибі за підтримку центральній міській бібліотеці м. Горішні Плавні.
Домашнє завдання на наступне заняття:
1. Закріпити вивчені раніше теми на основі творчості Т. Шевченка. Опрацювати твори Кобзаря і знайти приклади діалектизмів, неологізмів, згрубілих та пестливих слів, а також синонімів, числівників, іменників, що позначають їжу й предмети одягу.
2. Підготувати до художнього читання фрагменти з творів Шевченка.
3. «Спроба пера» - спробувати скласти власні поетичні рядки, присвячені Кобзареві.
4. «Літературна розвідка» - знайти маловідомі факти про життя і творчість Т. Шевченка.

0 коммент.:

Дописати коментар