неділю, 15 грудня 2019 р.

У Горішніх Плавнях дитячі письменники започаткували спілку

14 грудня ввечері у затишному центрі «Умка-Арт» зібрався невеликий гурт горішньплавнівців, які мають хист літературний до написання літературних творів для дітей – віршів, казок, оповідань, повістей тощо. Вони прийшли, аби поспілкуватися одне з одним, розповісти про власну творчість і свій письменницький досвід, обговорити актуальні проблеми письменництва.
Знайомилися з короткими віршиками для малечі – поетичною творчістю Лілії Дмитренко, яка й ініціювала цю зустріч. Свої авторські вірші для дітей, великі і маленькі, читав В’ячеслав Кошелєв. Надихнули його на творчість онуки. Про свій досвід письменництва, корисний для всіх присутніх, розповіла Оксана Рубльова. Вона пише цікаві казки для дітей, а надихає на це її маленька донечка.
Пані Оксана вже публікується на сторінках всеукраїнських журналів. А днями вона повернулася з Києва, де отримала чергову нагороду – 1 місце в номінації «Екоказка» у всеукраїнському екологічному конкурсі «Відповідальність за створіння». Нагороду переможця вона отримала за віршовану казку «Правічний ліс».
Цікаві й оригінальні казки представила Ніна Радченко. Літературною творчістю вона успішно займається вже давно, але казки почала писати віднедавна. Вражають її казкові персонажі – смартики, чаклун Айті, комп’ютерні віруси та інші.
Наступним представляв свою творчість Юрій Кузьмов. Він не лише читав вірші для дітей. Пан Юрій ще й співав власні авторські пісні для малечі – світлі й добрі.
Ігор Деняк, який захоплюється літературною творчістю для дітей підліткового віку, висловив власне бачення процесу написання творів. До речі, свої оповідання пан Ігор розміщує на спеціально створеній сторінці у Facebook.
Після знайомства з творчістю одне одного присутні вирішили об’єднатися у спілку дитячих письменників міста Горішні Плавні, щоб разом розвиватися і брати участь у культурно-громадському житті міста, області та України. Зокрема, ухвалили долучитися до всеукраїнського соціокультурного проекту Центру дослідження літератури для дітей та юнацтва «Вся Україна читає дітям». Обговорили можливість участі в авторських читаннях для дітей нашого міста та інших міст.
Домовилися ділитися інформацією про можливості навчання і саморозвитку у сфері творчого письма, а також про літературні конкурси для дитячих письменників, в яких можна взяти участь. Вирішили зустрічатися орієнтовно 1 раз на місяць, а в інший час тримати зв’язок на сторінці спілки у соцмережі Facebook. Її вестиме Лілія Дмитренко, директор ГО "Центр розвитку дитини і сім'ї "РОДІС".
Спілка відкрита для всіх охочих - тих, хто не може не писати для дітей.
На зустрічі були присутні викладачка Безкоштовних курсів української мови в м. Горішні Плавні Наталія Ткаченко та методист централізованої бібліотечної системи Горішньоплавнівської міської ради Марина Шляхова.
Дякуємо всім за тепле й щире спілкування! Спасибі Центру «Умка-Арт» за гостинність!
Світлини, зроблені під час зустрічі, в цьому альбомі.


0 коммент.:

Дописати коментар