неділю, 8 вересня 2019 р.

У Горішніх Плавнях стартував новий навчальний рік "Безкоштовних курсів української мови"

7 вересня у Горішніх Плавнях стартував новий навчальний сезон «Безкоштовних курсів української мови». На перше заняття, що відбулося на базі центральної міської бібліотеки, зібралися 17 слухачів (ще кілька з поважних причин долучаться трохи пізніше).
Координаторка міських курсів Лілія Дмитренко розповіла про всеукраїнську мережу БКУМ і представила викладачку курсів у місті Горішні Плавні Наталію Ткаченко. Від неї слухачі дізналися про мету, теми, форми навчання, а також ознайомилися з рекомендованою літературою. Потім відбулося знайомство з усіма присутніми, кожен з них висловив свої очікування від курсів.
Основа будь-якої мови – народний фольклор, тож уже на першому занятті слухачі згадали українські народні приказки, в тому числі за допомоги спеціальної вправи. Впоралися швидко J Також взяли участь у вправі «синхронний переклад». Ознайомилися з правилами, які полегшують перехід на українську мову, а також з таким досвідом відомих блогерів та пересічних людей з різних регіонів України.
Наступного разу домовилися зустрітися 14 вересня, в суботу, о 14.00. Домашнє завдання буде вміщено окремим постом.
Дякуємо за підтримку центральній міській бібліотеці м. Горішні Плавні.
Фото в альбомі: https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.2456690214447965&type=3



Домашнє завдання на заняття, яке відбудеться 14 вересня о 14.00 на базі міської центральної бібліотеки:

1. Розповісти одну новину зі свого життя, або з життя міста чи країни + поділитися якимось неологізмом, про який дізналися (новоствореним словом чи фразою, які використовуються в наш час віднедавна)
2. Написати українською на аркуші власне ім’я, по батькові та прізвище (+ номер телефону).
3. Підготуватися до теми «Власні назви»:
· розповісти про те, що означає власне ім’я;
· назвати якомога більше варіантів власного імені;
· придумати римовані дражнилки до будь-яких імен.
4. Дібрати зразки українських народних пісень, в яких використовуються імена (можна й заспівати).
5. Для тих, хто виконав домашнє завдання, яке було на літо: принести добірку (фото, записи) мовних «ляпів» - мовні помилки у текстах рекламних вивісок, на цінниках тощо.

0 коммент.:

Дописати коментар