суботу, 26 січня 2019 р.

Відбулося 14-те заняття Безкоштовних курсів української мови у місті Горішні Плавні


26 січня відбулося заняття Безкоштовних курсів української мови у місті Горішні Плавні. Вправляючись у розповіданні українською, обмінялися новинами і представили твори, складені зі словами з апострофом.

Продовжили розбирати тему «Апостроф», зокрема розбирали правила його вживання. Також дізналися історичні факти про апостроф.


Говорили про правила вживання сталих слів і словосполучень, наприклад: чим різняться слова «прОшу» і «прошУ»; як правильно говорити – біля «будинкА» чи біля «будинкУ» тощо.


Пан Юрій презентував кілька власних пісень. Одна з них - на вірш Андрія Малишка «Буду я навчатись мови золотої», музику якої написав сам. Ще презентували анотації прочитаних книг – «Попелюшка Шарля Перро», а також «Тінь гетьмана» місцевого письменника Володимира Ковпака. Слухачі отримали його книги для самостійного читання.


В якості підготовки до домашнього завдання здійснили словникову роботу з теми Дім, квартира». Домовилися, що наступне заняття відбудеться у суботу 9 лютого о 14.00.



Спасибі Нігіні Стогній за фото. Дякуємо міській центральній бібліотеці за підтримку. Фото в альбомі https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.2089396684510655&type=3



Домашнє завдання:

1. Скласти описову розповідь про кімнату, використовуючи слова на позначення предметів побуту та інтер’єру.

2. Самостійне читання книги Володимира Ковпака «Тінь гетьмана»

0 коммент.:

Дописати коментар