пʼятницю, 17 серпня 2018 р.

На Полтавщині стартував спільний проект Нацполіції і «Київстар» із пошуку безвісти зниклих дітей

Із початку 2018 року до відділів та відділень Головного управління Національної поліції в Полтавській області надійшли 254 повідомлення про безвісти зниклих дітей (минулого року таких повідомлень було 395). 

Із зазначеної кількості зниклих, 235 дітей були розшукані упродовж доби після звернення до поліції (2017 – 352 дитини).

На даний час на території Полтавської області всі діти розшукані та повернуті батькам або особам, що їх замінюють.


Від 16 серпня оператор мобільного зв’язку розсилатиме абонентам «Київстар» СМС-повідомлення з даними безвісти зниклих дітей, оголошених у розшук поліцією Полтавської області. 

Алгоритм роботи цієї системи має наступний вигляд:


1 крок – після надходження дзвінка на лінію 102 або звернення до підрозділу поліції у батьків (або інших осіб, які їх замінюють) відбирається заява про загублену дитину.


2 крок – поліція вносить до Інформаційного Сервісу персональні дані про дитину та останнє місце її перебування.


3 крок – за згодою батьків (опікунів або особи, що їх замінюють) отримана інформація надсилається до ПрАТ «Київстар» для подальшого СМС-оповіщення абонентів. 


4 крок – ПрАТ «Київстар» формує перелік абонентів «Київстар» у зоні приблизного пошуку (від 1 до 3 км) та надсилає зазначеним абонентам короткі текстові повідомлення (SMS). 


*У тексті повідомлень зазначається:
- короткий опис загубленої дитини
- посилання на веб-сторінку у соціальній мережі «Facebook» «Розшук дітей ГУНП в Полтавській області» з фото та коротким номером для отримання додаткової інформації.


Головне управління поліції може відмінити оповіщення, якщо воно стало неактуальним на певному етапі.

Якщо дитину знайдено, модератор сторінки відділу ювенальної поліції Полтавщини у Facebook «Розшук дітей ГУНП в Полтавській області» оновлює відповідний пост.






Джерело

0 коммент.:

Дописати коментар