понеділок, 30 липня 2018 р.

У Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми в місті Горішні Плавні провели просвітницьку акцію


30 липня, у Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми, в місті Горішні Плавні відбулася просвітницька акція «Торгівля людьми ближче, ніж може здаватися». 

У людному місті на вулиці Миру волонтери розповідали містянам про проблему торгівлі людьми та роздавали їм друковані поради щодо того,  як вберегтися від потрапляння у ситуації торгівлі людьми. Фотоальбом акції.

Більшість людей  чула про цю проблему і проявила інтерес до рекомендацій з протидії  торгівлі людьми. Однак були й такі, хоч і небагато, які відмахувалися від порад і рекомендацій, мотивуючи: «мене це не стосується», «мені це не цікаво», «мені це не загрожує».

Між тим, від торгівлі людьми може постраждати будь-хто, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. За даними Національної поліції, потягом 6 місяців 2018 року в Україні виявлено 186 фактів торгівлі людьми. Наразі потерпілими від цих злочинів визнано 156 людей: 91 жінка, 49 чоловіків, 9 неповнолітніх і 7 малолітніх дітей.

Профілактичний захід у місті Горішні Плавні провели волонтери місцевої громадської організації «Центр розвитку дитини і сім’ї «РОДІС» за підтримки громадської організації «Ла Страда – Україна» (м. Київ). 





0 коммент.:

Дописати коментар