вівторок, 21 листопада 2017 р.

У Горішніх Плавнях батьки дошкільнят дізнавалися, як захистити дітей від сексуального насильства та сексуальної експлуатації


21 листопада в дошкільному навчальному закладі «Золота рибка» міста Горішні Плавні, що на Полтавщині, відбувся просвітницький захід «Навчіть дитину правила «Тут мене не торкайся»  для батьків дітей, які відвідують середні та старші групи.

Зустріч пройшла з нагоди Європейського дня захисту дітей від сексуального насильства та сексуальної експлуатації, що відзначався напередодні, 18 листопада.

Батькам озвучили статистику Національної поліції України, зокрема про те, що з початку 2017 року в Україні зареєстровано понад 4300 кримінальних проваджень за заявами про сексуальне насильство щодо дітей. Йдеться про 4700 постраждалих дітей.

За повідомленням правоохоронців, 70% потерпілих дітей від сексуального насильства чи експлуатації є жертвами людей, які входять до їхнього кола довіри.

Під час заходу в ДНЗ «Золота рибка» з батьками говорили про те, як вони можуть навчити своїх дітей казати «НІ», якщо дії інших людей є недопустимим та неприємними для дитини. Це допоможе вберегти дитину від сексуального насильства.

Батьки навчального закладу, отримали спеціальні роз’яснювальні листівки «Навчіть дитину правила «Тут мене не торкайся», а також книжки для дітей «Кіко та рука». Крім того, методичний кабінет закладу поповнився посібником «Навчіть дитину захищатися».

Всі ці матеріали мають гриф Міністерства освіти і науки України і видані в рамках проекту «Попередження сексуального насильства та сексуальної експлуатації дітей у країнах Центральної та Східної Європи», що впроваджується Українським фондом «Благополуччя дітей» у партнерстві з Nobody’s Children Foundation (Польща) за фінансової підтримки OAK Foundation (Швейцарія).

Окрім цього, батькам було доведено інформацію про Національну дитячу гарячу лінію, яка діє в Україні на базі ГО «Ла Страда – Україна». 0 800 500 225 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних), або 116 111 (безкоштовно з мобільних). Сюди можуть телефонувати діти до 18 років і дорослі (з усіх питань, пов’язаних з дітьми).

В розмові з батьками йшлося про те, що протягом 2016 року на Національну дитячу «гарячу» лінію України надійшло понад 45,5 тисяч дзвінків, 6% з яких стосувалися дитячого насильства. У 2017 році ці показники зросли – понад 9% дзвінків.

Національна дитяча гаряча лінія працює в будні з 12.00 до 20.00, в суботу з 12.00 до 16.00. Неділя вихідний. Основні принципи роботи Національної дитячої «гарячої лінії» - анонімність та конфіденційність. Ця розмова залишиться тільки між вами та консультантом, з яким ви розмовляли.

Просвітницький захід для батьків «Навчіть дитину правила «Тут мене не торкайся», присвячений Європейському дню захисту дітей від сексуального насильства та сексуальної експлуатації, був  організований ДНЗ «Золота рибка» спільно з ГО «Центр розвитку дитини і сім’ї «РОДІС» у рамках діяльності Національної тренерської мережі ГО «Ла Страда – Україна» в Полтавській області за підтримки Українського фонду «Благополуччя дітей» та сприяння відділу освіти Горішньоплавнівської міської ради.




















0 коммент.:

Дописати коментар