неділю, 21 травня 2017 р.

День Вуличної Музики в місті Горішні Плавні


20 травня місто Горішні Плавні вперше долучилося до міжнародного Дня Вуличної Музики.

Цього дня на парковій сцені оновленого танцювального майданчика зібралися і молоді, і досвідчені музиканти.

Стартом Дня Вуличної Музики стали привітальні слова начальника відділу культури, спорту і туризму Горішньоплавнівської міської ради Ірини Зеленської, керівника місцевого клубу гітаристів «Віват, гітара!» Антона Базилевича та керівника оргсектору громадської організації «Центр «РОДІС» Катерини Цехли.

Незважаючи на нестійку погоду, чимало жителів міста прийшли до міського парку культури і відпочинку підтримати місцевих музикантів і послухати живу музику просто неба.На сцені лунали виступи  виконавців різних музичних стилів.

Учасниками першого Дня Вуличної Музики в місті Горішні Плавні стали Юрій Кузьмов (бард), Микола Задніпряний (бард), Геннадій Жуков (бард), Шкoлa тaнцю «REMA Dance Family», Марія Бєлова (гітара), Олександр Березняк (гітара), Ян Горінчой (гітара), Влада Чернова (флейта), Альона Плотнікова (скрипка), Олександр Єрух (електрогітара), Олександр Чехов (електрогітара).

Заправляли усім на сцені керівник клубу «Віват, гітара!» Антон Базилевич та представниця ГО «Центр «РОДІС» Вікторія Басалай.

Як пройшов День Вуличної Музики в Горішніх Плавнях, можна побачити в цьому фотоальбомі. Дякуємо за фото Аллі Фроловій.

Завершуючи музичний захід, Антон Базилевич звернувся і до  музикантів, і до глядачів із запитанням, чи варто, щоб це свято стало для нашого міста щорічним? Усі відповіли, що варто, бо це добра можливість для самореалізації не тільки професійних музикантів, а й музикантів-аматорів. До того ж, мешканці міста матимуть ще одне цікаве музичне свято, під час якого можна почути живу музику різних стилів і жанрів та поспілкуватися з виконавцями у неформальній атмосфері.

День Вуличної Музики в місті Горішні Плавні ініціювали громадська організація «Центр «РОДІС» спільно з місцевим клубом гітаристів «Віват, гітара!» за підтримки відділу культури, спорту і туризму Горішньоплавнівської міської ради.

До підготовки і проведення Дня Вуличної Музики також долучилися Дитяча музична школа, новинний інтернет-ресурс «Горішні Плавні Online», Шкoлa тaнцю «REMA Dance Family», громадська ініціатива «Активна Громада Горішніх Плавнів» та комунальне підприємство «Міськсвітло» Горішньоплавнівської міської ради.

ГО «Центр «РОДІС» дякує за фінансову підтримку відділу культури, спорту і туризму Горішньоплавнівської міської ради, а також за ресурсну підтримку Антону Базилевичу, Олександру Єруху, КП «Міськсвітло», за організаційну підтримку продюсеру фестивалю Дня Вуличної Музики в Україні Олесі Корженевській.

Дякуємо за відео Олегу Святову ("Горішні Плавні Онлайн").



***Міжнародний День Вуличної  Музики відзначають з 2007 року з ініціативи легендарного литовського музиканта Андрюса Мамонтоваса. Україна приєдналася до цього свята 4 роки тому. В місті Горішні Плавні, а також в обласному центрі Полтавщини 2017 року свято відбулося вперше.

0 коммент.:

Дописати коментар