понеділок, 13 лютого 2017 р.

Поліція заблокувала російську гру, яка доводила дітей до самогубства


Департамент кіберполіції Національної поліції України заблокував  доступ до інтернет-ресурсу російської гри, яка призводить до самогубства підлітків. Батьків просять залишатися пильними.

Гра залучає учасників мережі до виконання вказівок кураторів, які розвивають схильність підлітків до самогубства http://www.rodis.org.ua/2017/02/blog-post_26.html

Гра бере початок у Росії. Вона залучає учасників мережі до виконання вказівок кураторів, які  розвивають схильність підлітків до самогубства, бо їх виконання передбачає завдання болю або ж каліцтва самому собі.  Фанати гри часто називають себе у мережі «китами». В Росії відомо про 130 випадків самогубства дітей, які зареєструвались у грі.

 «Департамент кіберполіції Національної поліції України  заблокував доступ до інтернет-ресурсу російської гри, яка призводить до самогубства підлітків. Тепер на цьому ресурсі не можливо ані грати, ані реєструватися. Втім, батькам школярів варто залишатися пильними до спілкування своїх дітей у мережі», - повідомили у Секторі комунікації ГУНП в Івано-Франківській області.

За їхньою інформацією, в Івано-Франківській області відомо про 7 підлітків, які стали учасниками цієї гри. Одна з них, 13-річна школярка, потрапила до лікарні.

Раніше повідомлялося, що серед українських підлітків набуває популярності небезпечна екстремальна розвага «зникни на 24 години» http://glavcom.ua/news/ukrajinski-pidlitki-doluchayutsya-do-nebezpechnoji-gri-znikni-na-24-godini-394978.html

Джерело: Главком  

0 коммент.:

Дописати коментар