неділю, 15 січня 2017 р.

У Горішніх Плавнях запрацювали безкоштовні курси української мови


14 січня у місті Горішніх Плавнях стартували безкоштовні курси української мови. Ідея їх запровадження належить самим жителям нашого міста, а організатором стала ГО «Центр розвитку дитини і сімї «РОДІС» за підтримки центральної публічної бібліотеки.


Відомо, що багато хто з людей без проблем читає українською та розуміє її, але не може почати розмовляти нею тому, що не звик цього робити чи соромиться своїх помилок. А оскільки соромиться, то й не розмовляє. Тож основною метою безкоштовних курсів української мови стало створення комфортного мовного середовища і допомога в подоланні мовного бар’єру.


На перше заняття прийшло двадцять містян, які дізналися про них із оголошення в Інтернеті та виявили бажання навчитися спілкуватися українською мовою. На курсах вони матимуть нагоду набути або розширити свої мовні навички з української, вправлятися у вільному спілкуванні з іншими людьми, навчитися правильно складати документи, зокрема заяви, листи, розписки тощо.



Веде курси член дирекції ГО «Центр «РОДІС» Наталія Ткаченко, яка має вищу освіту за спеціальністю «українська мова і література», на волонтерських засадах. У подальшому планується залучення до викладання додатково інших фахівців-волонтерів.


Заняття безкоштовних курсів української мови проходитимуть по суботах (двічі на місяць). Вони передбачають інтерактивну форму навчання. Крім цього, планується проведення занять у формі екскурсій, зустрічей з цікавими людьми, майстер-класів тощо.


Безкоштовні курси української мови в Горішніх Плавнях мають свої сторінки в соціальних Інтернет-мережах, де публікуватимуться новини та корисні матеріали і можна буде поспілкуватися з учасниками та організаторами:



ВКонтакте https://vk.com/club137745205

Одноклассники https://ok.ru/group/54332821864560


Наступне заняття безкоштовних курсів української мови відбудеться 28 січня у лекційній залі центральної публічної бібліотеки (вул. Миру, 22). 
Запрошуємо всіх бажаючих.

Конт. тел. 0983067690.

0 коммент.:

Дописати коментар