понеділок, 5 грудня 2016 р.

Новини від Любові Макаренко з далекої Йорданії


Маємо гарні новини від нашої волонтерки Любові Макаренко, яка нині проживає в місті Амман, столиці Йорданії. Люба пише, що там діє український культурний центр «Українська хата», який відкрився на початку осені. Подія відбулася 3 вересня за підтримки посла України в Йорданії.



Культурний центр «Українська хата» в Аммані створили творчі українські дівчата, які живуть там. Це небайдужі, люблячі та щирі патріотки своєї Батьківщини. До речі, Люба зазначила, що в Йорданії проживає понад 5 тисяч українців. А ще вона розповіла, що була запрошена на відкриття центру «Українська хата».



На урочистостях зібралося чимало людей. Багато хто з них був одягнений в українське національне вбрання та вінки. Люди мали змогу познайомитися ближче і поспілкуватися. 

Відбувся невеликий концерт, під час якого учасники заходу співали українських пісень та виконували українські народні танці. А на завершення усіх пригощали різними солодощами.



На відкритті центру «Українська хата» Любов Макаренко познайомилася з однією із художниць Вікторією Абу Кадум, яка прикрасила гарними малюнками приміщення. Вона розповіла Любі, що в цьому культурному центрі відкривають багато гуртків і що сама вона буде викладати малювання. 

Наша Люба висловила готовність підтримати її і допомагати у цій справі. Невдовзі їй запропонували викладати малювання у старшій групі дітям від 7 до 12 років.




- Я з великим бажанням погодилась і тепер допомагаю навчати дітей, - розповіла Любов Макаренко. – В українському культурному центрі «Українська хата» завжди людно, бо тут проводять безліч важливих і цікавих заходів. Наприклад, це дипломатичний базар, міжнародні виставки і концерти, міжнародний марафон та ще багато інших.



Додамо, що з інтернету ми довідалися, що 21 листопада в центрі «Українська хата» в Йорданії організували флешмоб «Від хати до хати» на честь Дня Гідності та Свободи України. 

26 листопада діти разом із батьками запалили свічки в День Скорботи та Пам'яті Жертв Голодоморів, а також заслухали лекцію та вірш письменниці Вікторії Абу Кабум про Голодомори в Україні. 

А 2 грудня в «Українська хата» в Йорданському Хашимітському Королівстві спільно з Посольством України в Йорданії представили Україну на Різдвяній дипломатичному ярмарку в готелі «Landmark».



Ми дякуємо Любові Макаренко за те, що поділилася такими новинами. Радіємо, що наші волонтери навіть в інших країнах залишаються активними. 
Тепер чекатимемо Любу з донечкою та чоловіком в гості в Україні. Вони планують приїхати до нашого міста вже цього літа.

0 коммент.:

Дописати коментар