вівторок, 15 грудня 2015 р.

У Комсомольському ПБЛ здійснюють профілактику КСЕД

В Україні чимало неповнолітніх стають жертвами комерційної сексуальної експлуатації (КСЕД). Трапляються, на жаль, випадки виготовлення порнографії з участю неповнолітніх, втягування їх в секс-туризм, залучення до проституції тощо. Щоб запобігти цьому, необхідно інформувати дітей, підлітків про існуючі ризики. 

З метою протидії КСЕД 15 грудня у Комсомольську відбувся черговий профілактичний тренінг. Його учасники - 21 учень професійного будівельного ліцею. На заході говорили про саме явище КСЕДу, а також його негативні наслідки не лише для дівчат, а й для хлопців. Йшлося і про те, що не існує «типових» жертв  комерційної сексуальної експлуатації, але є безліч причин, що роблять неповнолітніх уразливими. Зокрема коли неповнолітній погоджується піти куди-небудь із незнайомою людиною, не маючи уявлення про існуючу загрозу. 

Також учнів було поінформовано, що в Україні працює Національна «гаряча лінія» з попередження насильству, в т.ч. КСЕДу: 0-800-500-335 (безкоштовно зі стаціонарних тел.) та 386 (безкоштовно з мобільних тел.). 


Захід пройшов у рамках діяльності Національної тренерської мережі Міжнародного центру "Ла Страда - Україна" за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії та Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні.



0 коммент.:

Дописати коментар