середу, 18 листопада 2015 р.

Мультиплікація освіти у сфері прав людини в Інтернеті

11-13 листопада у Києві відбувся "Тренінг для мультиплікаторів з освіти в сфері прав людини в Інтернеті" для педагогічних та молодіжних працівників, активістів недержавних організацій та студентських спілок, мультиплікаторів у сфері освіти з прав людини зі всієї країни. 

Місто Комсомольськ було представлено громадською організацією "Центр розвитку дитини і сім'ї "РОДІС".

Метою тренінга став розвиток компетенцій учасників у плануванні та проведенні освітніх заходів у сфері прав людини в Інтернеті з дітьми та молоддю на основі посібника з прав людини для Інтернет-користувачів. Це передбачає створення основи для діяльності неформальної мережі мультиплікаторів в сфері прав людини в Інтернеті на місцевому, регіональному, національному рівнях.

Захід було організовано Всеукраїнською громадською організацією "Українська асоціація міжнародного права", ЛОМО "Старт" та Інтернет Асоціацією України за підтримки Офісу Ради Європи в Україні. Тренінг є частиною проекту «Освіта та захист прав людини в Інтернеті», що здійснюється в рамках спільної Програми між Європейським Союзом та Радою Європи "Зміцнення інформаційного суспільства в Україні".


Представник ГО "Центр "РОДІС" Володимир Дмитренко, який пройшов навчання з освіти в сфері прав людини в Інтернеті, провів відповідний тренінг для колег своєї організації. Тепер за підтримки МК відділу освіти Комсомольської міської ради та Інтернет-провайдера "ТРК ГОК" навчання буде організовано для соціальних педагогів і психологів загальноосвітніх та професійних навчальних закладів м. Комсомольська. При цьому всі вони отримають посібники "Освіта в сфері прав людини в Інтернеті" і проведуть відповідну роботу з учнями в якості мультиплікаторів своїх навчальних закладів.

0 коммент.:

Дописати коментар