неділю, 13 вересня 2015 р.

У Комсомольську провели просвітницьку акцію з протидії торгівлі людьми

13 вересня у Комсомольську відбулась чергова просвітницька акція з протидії торгівлі людьми. Цього разу активісти здійснювали профілактичну роботу серед дорослого населення. 


Комсомольчан інформували про можливі шляхи потрапляння в рабство у разі, коли людина вирушає за кордон на навчання, на роботу тощо. 

Під час акції стали в нагоді брошури з порадами про те, як уникнути потрапляння в ситуації рабства у випадку перебування закордоном. Також в брошурах міститься інформація про номери телефонів недержавних організацій, що розташовані за кордоном і надають допомогу іноземцям у випадках потрапляння в ситуації, пов’язані з торгівлею людьми.

Нагадаємо, що в Україні працює Національна «гаряча лінія» з попередження торгівлі людьми: 0-800-500-225 (безкоштовно зі стаціонарних тел.) та 386 (безкоштовно з мобільних тел.). Зателефонувавши за цими номерми, можна отримати поради фахівців щодо безпечного працевлаштування за кордоном і в різних регіонах України, а також звернутися за допомогою у разі потрапляння в ситуацію рабства.

Акція відбулась з метою підвищення обізнаності в напрямі запобігання торгівлі людьми за підтримки Міжнародного правозахисного центру "Ла Страда - Україна", Міністерства закордонних справ Норвегії та Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні.








0 коммент.:

Дописати коментар