четвер, 23 липня 2015 р.

Що робити, якщо зникла дитина?

Кожного дня в Україні зникає 10 дітей! На жаль, не всіх вдається знайти і повернути батькам.

Збільшити кількість знайдених дітей можна, якщо правильно діяти. Що робити, якщо зникла дитина? Куди звертатись і як поводитись? 

Хочеться вірити, що наступна інформація вам ніколи не знадобиться, але раджу прочитати це повідомлення та поділитися з друзями. Так можна врятувати дитину від біди.

Якщо зв'язок з дитиною обірвався, ви не знаєте де і з ким вона знаходиться, діяти потрібно негайно, але зібрано і без паніки:

1) Запишіть час, коли ви запідозрили зникнення.

2) Телефонуйте в міліцію (не потрібно чекати 3х діб, як це було раніше, звернення про зникнення дитини у вас ЗОБОВ'ЯЗАНІ прийняти одразу). Запишіть номер заяви в міліцію, ПІБ співробітника, який її прийняв. Цікавтесь у контактної особи, як просуваються пошуки, повідомляйте нову інформацію.

3) Паралельно дзвоніть усім, хто міг нещодавно бачити вашу дитину. Усе записуйте, оскільки важливими є навіть дрібниці, які ви можете забути у шоковому стані.

4) Поки їдуть правоохоронці, знайдіть фотографію зниклої дитини, зроблену нещодавно.

5) У своєму зверненні правоохоронцям детально опишіть зовнішність (особливі прикмети, одяг та особисті речі, які дитина могла взяти з собою).

6) Проаналізуйте свої розмови з дитиною, згадайте, в якому вона була стані, чи не могла на щось образитись . Розпитайте про поведінку дитини у друзів, знайомих, вчителів. Можливо, із розповідей оточуючих вдасться зрозуміти напрямок руху чи місце знаходження.

7) Максимально поширте інформацію в соціальних мережах ( вкажіть деталі зникнення, опишіть зовнішність, добавте фото). Долучіть до пошуків якомога більше людей.

Інколи батьки лише в критичній ситуації, усвідомлюють, що зовсім не цікавились життям своєї дитини: не знають, з ким та спілкується, де буває, що планує. А все тому, що у стосунках немає довіри. Спробуйте стати для своєї дитини близьким другом, наставником та порадником.
Не відпускайте малолітніх надовго без нагляду дорослих. Бажано, щоб у кишені дитини завжди був листок із вашим номером телефону та адресою.

Ніколи не забирайте у дитини телефон чи планшет - так ви позбавите її засобу зв’язку, який може стати рятівним під час пошуків!

Звертайте увагу не лише на своїх дітей - цікавтеся й чужими. Якщо бачите дитину розгубленою, переляканою, в брудному одязі, покинутою або ж у сумнівній компанії – не зволікайте! Зателефонуйте на 102 і повідомте, що бачите дитину в стані, який вас насторожує.
Пам’ятайте, дитину, повз яку ви проходите на вулиці, саме в цю хвилину можуть розшукувати.


Уповноважений Президента України з Прав Дитини
Джерело: https://www.facebook.com/up.z.prav.dytyny

0 коммент.:

Дописати коментар