четвер, 5 березня 2015 р.

Національна дитяча "гаряча лінія" рекомендована Міністерством освіти і науки України

Міністерство освіти і науки України посилює увагу до психологічної підтримки школярів в умовах соціально-політичної кризи в державі та закликає радити дітям звертатися з цим на Національну дитячу "гарячу лінію", що працює у Центрі "Ла Страда-Україна" за номером 0 800 500 225. Відповідного листа про це мають Міністерство освіти і науки, молоді та спорту АР Крим, обласні та міські управління освіти.

МОН України визнало масштабність проявів психологічних проблем в учнів та необхідність пропрацьовувати з ними у навчальних закладах ситуацію, що складається, а також події, що вже відбулися і завдали серйозного стресу. 


У зв'язку з цим, на базі навчальних закладів усіх типів і форм власності доручили організувати проведення індивідуальної і групової психологічної допомоги учням, педагогічним працівникам та батькам, які її потребують, спільно із зацікавленими установами та організаціями організувати надання психологічної допомоги учасникам навчально-виховного процесу, які знаходяться в сільській і гірській місцевості та навчальних закладах, де відсутні посади практичних психологів та соціальних педагогів, а також залучати до цієї роботи представників громадських організацій, зокрема Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда – України» та використовувати ресурс Національної дитячої «гарячої лінії».


За детальнішою інформацією з цього питання та методичною допомогою МОН радить шукати на сайті Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи psyua.com.ua або за тел.: (044) 252-70-11.






















Джерело: http://www.la-strada.org.ua/ucp_mod_news_list_show_437.html

0 коммент.:

Дописати коментар