понеділок, 2 березня 2015 р.

Про участь у навчанні з активізації громади

1 березня у Києві відбувся тренінг з питання «Активізація громади», організатором якого виступив Інститут «Республіка» за підтримки Національного Демократичного Інституту.

У тренінгу взяли участь громадські активісти з Київської, Черкаської, Кіровоградської, Тернопільської, Чернівецької, Херсонської, Закарпатської, Волинської, Вінницької, Запорізької, а також Полтавської областей. Місто Комсомольськ Полтавської області представляв Володимир Дмитренко (Комсомольська ГО «Центр «РОДІС»).

Перша частина тренінгу пройшла у формі гри-моделювання на основі технології моделювання майбутнього. Гру провів Андрій Єременко, український політолог і практикуючий соціолог, громадський активіст, співавтор «Технологій моделювання майбутнього».  Дякуючи цій технології учасники змогли змоделювати свою діяльність під час реалізації майбутнього проекту «Активізація громади», вирішуючи кейс про підвищення тарифів у місті N. Учасники виступали в ролях мера, громади, комунальних підприємств, бізнесу, депутата Верховної Ради, ЗМІ, громадських організацій та інших учасників громади уявного міста.

Продовженням тренінгу стала презентація учасникам задачі проекту, мети та результатів, до яких команда має прийти по його завершенню. Презентацію провела інформаційний директор Інституту «Республіка» Олександра Скиба. Озвучені задачі вона супроводжувала практичними завданнями тренінгу, а учасники продемонстурвали свої вміння роботи в громаді.

Не менш цікавим елементом заходу стали презентації проведеної роботи в громадах активістами Ініціативи «За мирний протест!» та Громадського сектору Євромайдану. Учасники поділились досвідом визначення проблем та роботи з людьми. Активісти представили свою роботу з питань боротьби з браконьєрами на річці в Богуславі, встановлення камер спостереження в житловому кварталі, боротьбу зі сміттям у Тарасівці Київської області та Запоріжжі, низки питань у сфері ЖКГ та роботи з громадою курортного містечка Скадовськ Херсонської області. Корисними для майбутньої діяльності координаторів стали документальні напрацювання в  с. Тарасівка. Координатори цікавились формами документів із комунікації з владою, зокрема складанням  актів претензій, звернень, підписних листів тощо.

У березні відбудеться тестування можливостей активістів, а також отриманих на тренінгу знань і вмінь у безпосередній роботі з громадянами та активізації їх навколо місцевих проблем.


0 коммент.:

Дописати коментар