понеділок, 23 лютого 2015 р.

Учасники Кіноклубу "Відкрий очі" обговорили проблему протидії торгівлі людьми

22 лютого учасники Кіноклубу «Відкрий очі» переглянули художню кінострічку «Рабство» (Німеччина, США, 2007 р.), яка є своєрідним переказом статті Пітера Лендесмана «Дівчатка по сусідству», надрукованої свого часу в газеті «Нью-Йорк Таймс».

У фільмі «Рабство» наочно показано, як людина потрапляє у сексуальне рабство. Здебільшого це відбувається шляхом обману, злодійства тощо. Глядачі були одностайні: історія героїні фільму є драматичною і навіть шокуючою. Лунали міркування, що у реальному житті все ще трагічніше.

Всі глядачі відзначили, що кінострічка  знята без прикрас і без пафосу. Дехто з присутніх були настільки пригнічені сюжетом, що навіть не могли одразу сформулювати свої думки. Дехто висловив свою відразу до побаченого. В процесі обговорення фільму присутні збагнули, що від таких ситуацій ніхто не застрахований і подібне може статися з будь-ким і будь-де. Потім пригадали історію з викраденням дівчат і триманням їх у неволі з метою сексуального кібер-рабства, яка трапилася кілька років тому в рідному Комсомольську. Глядачі дійшли висновку, що всім слід бути обережними, спостережливими і берегти власне життя та життя близьких людей.



Кіноклуб «Відкрий очі» функціонує у м. Комсомольську на базі Центральної публічної бібліотеки впродовж п’яти місяців. Тут надають перевагу художнім та документальним фільмам, які торкаються гострих соціальних питань.

Організаторами Кіноклубу «Відкрий очі» є Комсомольська громадська організація «Центр «РОДІС» та Центральна публічна бібліотека м. Комсомольська за підтримки проекту «AlternEd. Альтернативна освіта для ініціатив соціальних змін на місцевому рівні» Кременчуцької громадської організації «ІПЦ «Європейський клуб».

Перегляд кінофільму з протидії торгівлі людьми «Рабство» відбувся за підтримки НТМ Міжнародного центру «Ла Страда – Україна» в Полтавській області.

0 коммент.:

Дописати коментар