неділю, 15 лютого 2015 р.

Любов – цілюща й життєдайна сила

Україна переживає нелегкі часи і наші громадські активісти прагнуть допомогти країні, допомагаючи тим, хто гостро потребує підтримки. Переживаючи за долю держави, віддаючи багато часу і сил волонтерській діяльності, ці люди часто потерпають від емоційного вигорання. Тож час від часу збираються разом, аби відчути дружнє плече. Недарма ж у складні періоди українці завжди об’єднуються, завдяки чому дух та почуття міцнішають. І особливою наснагою стає любов, музика, щире слово, душевна пісня.

14 лютого відбулась чергова дружня зустріч в Літературно-музичній вітальні. Цього разу з нагоди Дня всіх закоханих. Ініціаторкою виступила Надія Гребньова, яка нещодавно долучилася до гурту активістів ГО «Центр «РОДІС».  Вона підготувала сценарій за підтримки соціального працівника ТЦСО «Калина» Світлани Кліменкової. Обидві жінки і провели це святкове дійство, подарувавши гарний настрій усім, хто цього дня був присутній у стінах гостинної Центральної публічної бібліотеки.



Учасниками імпровізованого концерту стали учні Комсомольської дитячої музичної школи, зокрема ансамбль скрипалів (керівник Жанна Фоміна, концертмейстер Марія Азізова). Їх виступи не залишили байдужими і молодь, і представників старшого «крила» громадської організації «Центр «РОДІС». Активісти тепло зустрічали і учасників літературної студії «Слово» ТЦСО «Калина» Тетяну Гарбуз, Варвару Нагайко, Ганну Лепетенко, Анатолія Козуба, а також учасників хору ветеранів війни та праці Комсомольського ПКіТ Степана Мороза і Валентина Скатченка (акомпаніатор Григорій Чабанов).

Приємним сюрпризом стала участь Вєри Журавель, засновниці громадської організації «Міжнародна Культурна Асоціація «Академія Мистецтва, Літератури і Просвіти «Політ і клич журавля». Вона є авторкою понад десятка книг з поетичними та прозовими творами. Жінка прочитала кілька своїх віршів. До речі, напередодні святкової зустрічі Вєра Журавель написала ще один вірш, він так і називається «До Дня Святого Валентина»:

Ти – тепла крихітна іскринка,
Що в серці завжди мерехтить.
Ти – промінь сонячний, що зрання
Чарує ніжністю блакить.

Ти – родоводів древніх пагін,
Що мій народ в віках ростить,
Ти – світоч ясний у серпанку,
Що не тьмяніє ні на мить.

Ти – дух окрилено-високий,
Що понад хмарами летить.
Ти – дзвін, чий голос гармонійний
У сферах Всесвіту звучить!

Ти – правдолюбець, що в Вітчизні
До зір Стяг Гідності підняв!
Ти – мій герой, простий юначе,
Що проти мороку повстав!

Ти – мужній велет! Ти – мов скеля
Супроти нападу стоїш!
Ти – волелюбний терпеливець,
Що душогубам не скоривсь!

Ти – невмирущий. В вирі лиха
Ти розбиваєш міць оков.
Ти – мов «Амінь!» в кінці молитви,
Мій Лицар Честі ясноликий,
Моя надія і любов.

Дякуємо Вєрі Журавель за такий високий дарунок. 
Дякуємо і всім іншим учасникам імпровізованого концерту, а також ведучим цієї дружньої зустрічі Надії Гребньовій і Світлані Кліменковій за гарний настрій, за розмову про любов. Ми віримо в те, що саме любов у всіх її проявах є цілющою і життєдайною силою, яка допоможе всім нам пережити нелегкі часи, що випали на долю нашої країни. Тримаймося.


0 коммент.:

Дописати коментар