середу, 28 січня 2015 р.

Порядок звернення за житловою субсидією

Міністерство соціальної політики України на своїй сторінці в мережі Facebook розмістило "Порядок звернення за житловою субсидією". 
Отже:
1. Кому призначається субсидія

Субсидія призначається одному із членів домогосподарства, який зареєстрований у житловому приміщенні і на якого відкрито особовий рахунок на оплату житлово-комунальних послуг.
Право на отримання субсидії з початку опалювального періоду мають сім‘ї, які звернулись за її призначенням протягом двох місяців з початку опалювального періоду. Тобто, з урахуванням того, що опалювальний період розпочато у листопаді 2014 року субсидії призначались з початку опалювального періоду всім, хто звернувся до кінця 2014 року.

Право на отримання житлових субсидій мають домогосподарства, у яких витрати на оплату житлово-комунальних послуг виходячи із соціальної норми житла та соціальних нормативів користування послугами перевищують розмір визначеного обов’язкового платежу.

2. Куди подаються документи

З питання призначення житлової субсидії необхідно звернутися до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації.

*У сільській місцевості приймання заяв з необхідними документами для призначення субсидій здійснюють уповноважені особи, які визначаються виконавчими органами сільських і селищних рад.

Перелік документів для призначення житлової субсидії:

-заява (за встановленою формою);

-декларація про доходи і майновий стан осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (за встановленою формою);

-довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої у житловому приміщенні (крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги).

Інші відомості, що необхідні для призначення житлових субсидій (про забезпеченість громадян житловою площею та комунальними послугами) надають організації, які надають ці послуги, на запит органів праці та соціального захисту населення.

Форми документів, що подаються для призначення житлової субсидії, затверджені наказами Мінсоцполітики та розміщено на веб-сайті Міністерства: www.mlsp.gov.ua 

0 коммент.:

Дописати коментар