понеділок, 26 січня 2015 р.

Комсомольчани виготовляли обереги для мобілізованих земляків

25 січня у Комсомольську відбулась акція «Обереги для захисників». Цього дня в приміщенні місцевої читальної зали центральної публічної бібліотеки зібралися понад двадцять комсомольчан, щоб виготовити обереги для своїх земляків, які служать в зоні АТО і захищають мир і незалежність України. Майстрували ляльки-мотанки, які є традиційними українськими оберегами.

Ініціювала акцію комсомольчанка Людмила Ржавіна, яка має кількарічний досвід виготовлення таких оберегів. Учасниками заходу стали люди різного віку. Найстаршою була 54-річна учасниця, найменшій виповнилось 5 років. Акція пройшла за підтримки громадської організації «Центр розвитку дитини і сім’ї «РОДІС» та центральної публічної бібліотеки.



Перед початком акції комсомольчани хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих унаслідок теракту в Маріуполі, а також говорили про складні часи, які нині переживає наша держава. Людмила Ржавіна провела майстер-клас, в ході якого продемонструвала кілька способів виготовлення ляльок-мотанок. Бібліограф читальної зали бібліотеки Олена Горда запропонувала учасникам акції допоможну літературу про український народний одяг.

Після підготовчої роботи учасники акції самостійно зробили по кілька ляльок-мотанок для комсомольчан, мобілізованих в зону АТО. На кожний вузлик бажали хлопцям сили духу, міцного здоров’я і повернутися живими додому. Спільно виготовили 47 оберегів і вручили їх волонтеру Центру волонтерської допомоги ТСО Олені Андрушкевич. Вона разом зі своїми колегами передасть їх в зону АТО нашим землякам.



Дирекція ГО «Центр «РОДІС» висловлює вдячність Людмилі Ржавиній і всім комсомольчанам-учасникам акції «Обереги для захисників».

Дякуємо також за підтримку Комсомольській центральній публічній бібліотеці, а також Олегу Ржавіну за фото і відео.

0 коммент.:

Дописати коментар