суботу, 1 листопада 2014 р.

В загальноосвітніх навчальних закладах Комсомольська відбудеться перегляд навчального фільму "Дві маленькі дівчинки"

28 жовтня на базі Комсомольської ЗОШ І-ІІІ ст.№2 відбулась нарада практичних психологів та соціальних педагогів дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів м.Комсомольська. 

Нарада пройшла під головуванням Марини Малиці, методиста ММК відділу освіти виконкому Комсомольської міської ради.

У заході взяв участь представник Національної тренерської мережі МЖПЦ «Ла Страда – Україна» в Полтавській області Володимир Дмитренко. Він презентував практичним психологам та соціальним педагогам навчальний мультфільм «Дві маленькі дівчинки» та методичні рекомендації до його використання в навчальних закладах з метою  профілактики торгівлі людьми.

Дані матеріали сертифіковані Українським науково-методичним центром практичної психології і соціальної роботи і мають дозвіл на використання у навчально-виховному процесі у загальноосвітніх навчальних закладах системи освіти України.

В результаті спільного обговорення учасниками наради було вирішено з метою профілактики торгівлі людьми провести відповідні освітні заходи в усіх загальноосвітніх навчальних закладах м.Комсомольська до 26 листопада 2014 року. Під час заходів відбудеться показ навчального мультиплікаційного фільму "Дві маленькі дівчинки".


Дирекція ГО «Центр «РОДІС» висловлює вдячність за підтримку та співпрацю МЖПЦ «Ла Страда – Україна», ICCO/Kerk in Aktie, відділу освіти виконкому Комсомольської міської ради, міському методичному кабінету, адміністраціям і педагогічним колективам навчальних закладів м.Комсомольська.

***
«Дві маленькі дівчинки» – це 3-хвилинний навчальний мультиплікаційний фільм, показ якого вилився в інформаційну кампанію з попередження торгівлі людьми в сексуальних цілях у країнах Східної Європи. Кампанія стартувала у 2009 р. та триватиме до 2014 р. включно. В Україні інформаційна кампанія стартувала у 2013 р. кампанія стартувала в партнерстві з Міжнародним жіночим правозахисним центром «Ла Страда-Україна».
Сюжет фільму розповідає про долю двох молодих дівчат, жорстоко обманутих людьми, яких вони любили і яким довіряли. Ці дві історії ілюструють два найбільш поширених шляхи потрапляння молодих жінок і дівчат до експлуатації в проституції. Фільм був розроблений британськими продюсерами Рут Бені та Меггі Бакстер на основі узагальнених образів реальних постраждалих від торгівлі людьми в сексуальних цілях, які погодились поділитись своїм досвідом з розробниками фільму. 

0 коммент.:

Дописати коментар