неділю, 19 жовтня 2014 р.

Комсомольськ долучився до участі в проекті з медіа-освіти

19 жовтня у Комсомольській ЗОШ І-ІІІст. №2 з поглибленим вивченням математики відбувся тренінг з медіа-освіти. Він став першим з серії тренінгів, що пройдуть протягом жовтня-грудня 2014 р. у Комсомольську в рамках першого етапу польсько-українсько-білоруського проекту з медіа-освіти «Справа. Вголос».

Метою проекту з медіа-освіти «Справа. Вголос» є підвищення медіаграмотності активної молоді за допомогою просування універсальних цінностей медіа-переказу публічної інформації у демократичному суспільстві.

Організатором тренінгу виступає Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб» за підтримки відділу освіти Комсомольської міської ради та Комсомольської громадської організації «Центр «РОДІС».

Учасниками медіа-навчання стали учні старших класів загальноосвітніх шкіл міста та молоді громадські активісти, які цікавляться журналістикою. Під час 4-х тематичних тренінгів молодь ознайомиться з основами журналістики та журналістською етикою, вправлятиметься у створенні мультим (мультимедійних газет), визначатиме найбільші проблеми та виклики у своєму локальному середовищі.



Тематика майстер-класів буде зосереджена на двох аспектах. Перший пов'язаний із журналістською освітою. Учасники навчаться написанню та редагуванню текстів, дізнаються про жанри журналістики, торкнуться теми етики в ЗМІ та критичного аналізу інформації. Другий аспект стосується громадської активності та дій на користь місцевих громад: молоді люди, які беруть участь в проекті, приглядаються до спільнот в яких вони живуть, з точки зору того, що можна змінити, виправити або поліпшити. В процесі проекту молодь проведе міні-опитування місцевих потреб. Отримані результати будуть використані як для журналістської роботи (статті, інтерв'ю), так і для громадської діяльності, в т.ч. для різноманітних акцій, наприклад, збір коштів на лікування друзів, флешмоби, шкільні ярмарки чи впорядкування шкільних територій та дитмайданчиків. 

2-й тренінг відбудеться 2 листопада, 3-й тренінг – 16 листопада, 4-й тренінг – 14 грудня. Після 2-го та 4-го тренінгу учасники створять мультиму. В травні 2015 р. у рамках польсько-українсько-білоруського проекту з медіа-освіти «Справа. Вголос» відбудеться конкурс та визначення найкращих редколегій - в інтернет-голосуванні і за рішенням журі.

0 коммент.:

Дописати коментар