вівторок, 2 вересня 2014 р.

П’ятикласники Комсомольської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 беруть участь у Всеукраїнській акції «Герої Незалежності»

1-го вересня в Комсомольській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 з поглибленим вивченням математики відбулась акція «Герої Незалежності». 

Захід пройшов для учнів 5-А класу та їхніх батьків під час Першого уроку «Україна – єдина країна» з ініціативи класовода Наталії Литвинової. На уроці був присутній голова Ради школярів Єгор Базавлук. 

Йшлося про двох героїв нашого краю – Івана Сірка та Миколу Зайцева, які боролись та віддали своє життя за соборність і незалежність України. Іван Сірко, кошовий отаман Запорозької Січі й усього Війська Запорозького Низового, жив близько 400 років тому. Микола Зайцев - наш сучасник, майор Збройних Сил України, який загинув геройською смертю у червні 2014 року в Маріуполі. Обидва герої належать до різних епох, та це лише допомагає зрозуміти: щастя жити вільно на власній рідній землі доводиться виборювати дорогою ціною як і чотириста років тому, так і  сьогодні.



Захід став частиною всеукраїнської акції «Герої Незалежності», що розпочалася в Україні 24 серпня в День Незалежності України. В рамках цієї акції школярі власноруч виготовлять обереги для поранених солдатів, які проходять лікування у шпиталях та лікарнях, а також писатимуть їм листи. Потім передадуть до Центру волонтерської допомоги Товариства сприяння обороні України м. Комсомольська Полтавської обл.. Волонтери відвезуть дитячі обереги та листи до шпиталю в Харкові.

Всеукраїнська акція «Герої Незалежності» проходить з ініціативи Всеукраїнської мережі Громадського Сектору Євромайдану. В Комсомольську акційні заходи координує Володимир Дмитренко.

0 коммент.:

Дописати коментар