середу, 21 травня 2014 р.

До уваги випускників! Перенесено терміни вступної кампанії

Міністерство освіти і науки України переносить терміни нинішньої вступної кампанії. Прийом документів буде розпочато 11 липня, а завершено 7 серпня. 

Перенесення термінів вступної кампанії стосується всієї України і пов'язане з неможливістю випускників з Донбасу пройти ЗНО під час основої сесії. 

Вступники з Донецької та Луганської областей та абітурієнти, які з поважних причин не можуть скласти зовнішнє незалежне оцінювання під час основної сесії, зможуть пройти ЗНО з 1 по 15 липня.

Графік проведення додаткової сесії ЗНО, затверджений МОН України:
1 липня - географія
2 липня - фізика
3 липня - російська мова
4 липня - українська мова і література
7 липня - іноземні мови (англійська, німецька, французька, іспанська)
8 липня - математика
9 липня - світова література
10 липня - історія України
11 липня - біологія
14 липня - всесвітня історія
15 липня - хімія

З 21 травня розпочинається online-перереєстрація на персональних сторінках абітурієнтів із Донецької та Луганської областей.

Терміни проведення ЗНО на Донбасі перенесено через військові дії на території тамтешніх областей. Наразі правоохоронні органи не дають  гарантій безпеки для дітей та педагогів під час проведення тестування. Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації також інформує, що доставка тестових матеріалів до цих територій не є можливою на сьогодні. Саме тому було прийняте рішення про перенесення ЗНО для абітурієнтів з цих областей.

Оскільки прийом документів вступників буде розпочато 11 липня, абітурієнти з Донбасу матимуть близько трьох тижнів, щоб подати документи до обраного вищого навчального закладу. 

Джерело: офіційний сайт МОН України

0 коммент.:

Дописати коментар