четвер, 15 травня 2014 р.

З Міжнародним днем сім'ї!

Щороку 15 травня у світі відзначають Міжнародний день сім'ї. Така увага цій даті невипадково, адже в усі часи по становищу сім’ї в суспільстві судили про розвиток країни.

В Україні Міжнародний день сім'ї святкують вже в двадцять перше. Однак проблем, пов’язаних з інститутом сім’ї, в нашій державі поки що, на жаль, не меншає. При цьому, сім’я, як основний елемент суспільства, була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. Тож чиновникам всіх рангів слід пам’ятати, що держава міцніє і розвивається саме завдяки сім’ї.

Саме слово «сім'я» має безпосереднє відношення до дітородіння. Народження і виховання дітей традиційно вважається основним призначенням створення сім'ї. У нашому ж сучасному світі багато подружніх пар не поспішають з цим, займаються «плануванням», не розуміючи, що ДИТИНА - це ДАР. Творець може його подарувати, а може і не ощасливити, побачивши, що його дар небажаний.

Якщо образно уявити цю ситуацію, то вона може виглядати у кожного по-різному. Яскраве порівняння привела свого часу Людмила Гридковець, відомий в Україні експерт з питань сім'ї:

Ви зібралися в гості до людини, яку любите, яка дуже дорога вам. Перед цим ви багато сил, часу і любові витратили на пошуки для неї найкращого подарунка. І ось, нарешті, подарунок обраний! Ви вирушаєте в гості до цієї дорогої людини і вручаєте їй свій подарунок, а вона... А вона розмірковує: «Ну, що з ним зробити - викинути чи залишити? Чи може, краще все ж таки викинути?» Або збирає приятелів і родичів на раду: «Ну, і що мені робити - викидати цей подарунок чи залишати?» Що б ви сказали про цю людину?..

Зі святом. 
Любіть своїх дітей і бережіть свої сім'ї. 

***Фото Олени Гребенюк (м. Комсомольськ)

0 коммент.:

Дописати коментар