пʼятницю, 18 квітня 2014 р.

У Комсомольську провели акцію «Зробимо Україну чистою! 2014»

12 квітня комсомольчани взяли участь у всеукраїнській акції «Зробимо Україну чистою! 2014». Вона пройшла у форматі екологічної акції з прибирання сміття у зонах відпочинку Комсомольська і мала на меті заохочення містян до спільної відповідальності за чистоту у власному місті.

Захід став не лише складовою всеукраїнської акції «Зробимо Україну чистою! 2014», а й складовою міського двомісячника чистоти та благоустрою, оголошеного виконкомом Комсомольської міської ради.

У Комсомольську цьогорічна акція «Зробимо Україну чистою!» відбулась уже втретє. В минулому році учасники акції очищали від сміття берегову лінію та дно затоки Барбари. Цьогоріч активісти влаштували прибирання у двох місцях: територію навколо стадіону «Гірник», а також дві дніпровських коси з територією дитячого пляжу.

Локація №1 (дві дніпровських коси і територію дитячого пляжу):



Локація №2 (територія навколо стадіону «Гірник»):



Загалом в акції «Зробимо Україну чистою! 2014» у Комсомольську взяли участь 145 комсомольчан. Результатом спільного прибирання стало 109 великих пакетів зібраного сміття, а також кілька одиниць негабаритного сміття. Зокрема, 31 пакет сміття було зібрано навколо стадіону «Гірник» і 78 пакетів – на території поблизу Дніпра.

Організаторами акції виступили активісти ГО «Центр «РОДІС» на чолі з координаторами 2-х локацій: Катериною Цехлою, координатором локації біля стадіону «Гірник», та Володимиром Дмитренком, координатором локації, що охоплювала дві дніпровських коси і територію дитячого пляжу. Серед учасників акції були комсомольчани різного віку (діти, молодь, дорослі), деякі з них прийшли сім’ями для того, щоб зробити наше рідне місто ще чистішим і красивішим.

Активну участь у спільному прибиранні рідного міста взяли учні  Комсомольського будівельного ліцею, студенти Комсомольського політехнічного технікуму, активісти громадської організації «Центр розвитку дитини і сім’ї «РОДІС», представники молодіжного християнського центру «Пульс», учні міських загальноосвітніх шкіл: ЗОШ І-ІІІ ст. №6, НВК ім. Л.І.Бугаєвської, ЗОШ І-ІІІ ст. №4, гімназії ім. В.О.Нижниченка, ЗОШ І-ІІІ ст. №1 та ЗОШ І-ІІІ ст. №2.

Акція відбулась за підтримки всеукраїнської громадської організації «Зробимо Україну чистою!» (м. Київ), транспортної компанії «Нова Пошта», Комсомольської міської центральної публічної бібліотеки, департаменту ЖКГ, відділу освіти та відділу фізичної культури і спорту виконкому Комсомольської міської ради, КЦ ПМСД, ФОП Коноваленко О.А., медіа групи VK «Комсомольск на Днепре Online», КП «Громадська думка», студії «ГОК ТВ» (ТРК «ГОК»).



Дякуємо за відео супровід акції медіа-групі ВК «Комсомольск на Днепре Online» (оператор Петро Шабанов, монтаж Роман Свинаренко).

Також вдячні за фотосупровід акції Дмитру Омельченку та Петру Шабанову, а також активістам ГО «Центр «РОДІС» Зої Петрівні Шумаковій, Ірині Володимирівні Сафоновій, Дар’Ї Прохорович, Ользі Мосіній.

0 коммент.:

Дописати коментар