суботу, 26 жовтня 2013 р.

Проблему кібербулінгу обговорювали у професійному будівельному ліцеї

Щорічно 2 жовтня у світі відзначають Міжнародний день ненасильства. Цього дня в рамках заходів, приурочених до цієї дати, у місті Комсомольську обговорювали проблему кібербулінгу. 

Йдеться про залякування, приниження, цькування тощо за допомоги  різноманітних інтернет-сервісів з метою викликати в іншої людини страх і тим самим підкорити її.

Інтернет-технології сьогодні стали частиною життя дітей і сучасної молоді. Невміння працювати з комп'ютером і орієнтуватися в інтернет-просторі часто прирівнюють до  невміння писати й читати. Наразі діти і молодь випереджають своїх батьків у знаннях нових інтернет-технологій. У цьому є позитивний момент, але існує і негативний аспект: більшість неповнолітніх часто навіть не замислюється про існуючі загрози в Інтернеті. Однією з таких і є кібербулінг.

2 жовтня 2013 р. в Комсомольському професійному будівельному ліцеї пройшов тренінг з профілактики кібербулінгу. Група юнаків розбиралася, що саме означає цей вид насильства, як слід вести себе, користуючись інтернетом, щоб не спровокувати кібер-насильство стосовно себе і що робити людині, якщо вона все ж таки стала його жертвою.



Тренінг з профілактики кібербулінгу провели представники Комсомольської громадської організації «Центр «РОДІС»: Володимир Дмитренко, який є тренером  Національної тренерської  мережі Міжнародного центру «Ла Страда – Україна» в Полтавській області, та активісти Наталія Гнидюк і Софія Макаренко.

Дирекція ГО «Центр «РОДІС» дякує адміністрації Комсомольського професійного будівельного ліцею та психологу закладу Сніжані Пангеловій за співпрацю у сфері профілактики насильства і небезпечного поводження неповнолітніх в інтернеті.

0 коммент.:

Дописати коментар