вівторок, 29 жовтня 2013 р.

В Україні стартувала перша масштабна ініціатива проти булінгу


З  25 жовтня 2013 року в Україні стартував інформаційний тур під назвою «Стоп агресії: зірки проти булінгу!». 

Тур триватиме по 16 грудня. Ініціаторами цієї соціальної ініціативи виступили Міжнародний жіночий правозахисний центр  «Ла Страда-Україна» та бренди видавничого дому Sanomamedia «Домашний очаг» і «Сторі» за підтримки Міністерства освіти та науки України.

У рамках всеукраїнського інформаційного туру кваліфіковані тренери Національної тренерської мережі Центру «Ла Страда-Україна» проведуть зі школярами освітні заходи (у форматі лекцій, інтерактивних ігор, бесід) для того, щоб ідентифікувати проблему і показати шляхи її вирішення та запобігання.

Важливою частиною кожної такої шкільної акції стане зустріч із селебріті, які зі свого боку засвідчать підліткам, що булінг - це негідна поведінка.

Поняття «булінг» визначається психологами як цькування, утиск і дискримінація, тобто тривалий процес свідомого жорсткого ставлення (з фізичними або психологічними проявами) з боку дитини або групи дітей по відношенню до іншої дитини. Найчастіше булінг поширений у шкільному середовищі, але трапляється таке прикре явище і у дворі, і в будь-яких інших дитячих колективах.

Інформаційний тур «Стоп агресії: зірки проти булінгу!» охопить 6 обласних центрів. В переліку визначених міст є і Полтава. 

В нашому обласному центрі освітній захід «Стоп агресії: зірки проти булінгу!» пройде в Полтавській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. № 10. Його проведуть представники Комсомольської ГО "Центр "РОДІС", що має представництво Національної тренерської мережі Міжнародного центру «Ла Страда-Україна» в Полтавській області. Захід пройде за підтримки Депатаменту освіти і науки Полтавської ОДА. Наразі визначається дата проведення заходу.

0 коммент.:

Дописати коментар