неділю, 27 жовтня 2013 р.

У вищому професійному гірничому училищі відбулась інформаційна година з профілактики торгівлі людьми

18 жовтня 2013 року в Комсомольському вищому професійному гірничому училищі відбулась  «Інформаційна година запобігання торгівлі людьми». Її метою стало підвищення рівня правової культури учнів та їх обізнаності з проблемою торгівлі людьми.

В рамках заходу у гуртожитку навчального закладу було розміщено просвітницький пункт, де молодь отримувала інформацію з протидії торгівлі людьми. Учням видавали спеціальні книжки з важливими порадами щодо того, як вберегтися від небезпеки потрапляння до рук сучасних работорговців. 

Під час «Інформаційної години» з групою учениць вищого професійного гірничого училища було проведено профілактичну бесіду  і влаштовано перегляд спеціального мультфільму про найбільш поширені шляхи потрапляння молодих жінок і дівчат до сексуальної експлуатації.

Навчальний мультфільм був розроблений британськими продюсерами на основі узагальнених образів реальних постраждалих від торгівлі людьми в сексуальних цілях. Це жительки країн Східної Європи, які постраждали від торгівлі людьми у Великій Британії і погодились поділитись своїм трагічним досвідом з розробниками фільму. Після обговорення переглянутого фільму учасниці заходу отримали спеціальні книжки з важливими порадами щодо того, як вберегтися від небезпеки потрапляння до рук сучасних работорговців.



«Інформаційну годину запобігання торгівлі людьми» в Комсомольському вищому професійному гірничому училищі провели представники Комсомольської громадської організації «Центр «РОДІС»: Лілія Дмитренко, яка є  тренером-координатором  Національної тренерської  мережі Міжнародного центру «Ла Страда – Україна» в Полтавській області, та активісти Антон Жаданов, Любов Макаренко і Софія Макаренко.

Дирекція ГО «Центр «РОДІС» дякує за співпрацю у сфері профілактики насильства і торгівлі людьми адміністрації та педагогічному колективу Комсомольського вищого професійного гірничого училища, зокрема, заступнику директора з виховної роботи Валентині Гусаровій, практичному психологу Ліні Єремієвській та викладачеві Любові Скрипник.

0 коммент.:

Дописати коментар