середу, 18 вересня 2013 р.

21 вересня у Дмитрівці відбудеться велика реконструкція бойових дій часів Великої Вітчизняної війни


Знову ділимося новиною з села Дмитрівки, яке знаходиться поблизу Комсомольська і є центром Дмитрівської сільської ради.

У Дмитрівці готуються до великої реконструкції бойових дій часів Великої Вітчизняної війни. Подія присвячена 70-річчю визволення Полтавщини від німецько-фашистських загарбників і пройде в рамках заходів до Дня села.

Військово-історична реконструкція відбудеться 21 вересня 2013 року з 12.00 до 13.00 на  місці, де колись знаходився хутір Плескачівка (нині його не існує, тому що був повністю спалений фашистами, які відступали 1943 року). Це район за залізничним переїздом, що веде до Єристівського ГЗК.

У реконструкції масштабних бойових дій воєнних часів візьмуть участь три військово-історичних клуби: Дмитрівський клуб «Пам’ять», Кременчуцький клуб «Комбат» і Дніпропетровський клуб «Рубіж-Дніпро». Загальна кількість учасників реконструкції  близько 100 осіб. Всі вони матимуть обмундирування радянських воїнів і фашистських окупантів часів Великої Вітчизняної війни.

Глядачі цього масштабного військово-історичного заходу зможуть побачити в дії багато військової техніки часів Великої Вітчизняної війни: ГАЗ-67 із зенітною установкою, Willys, Opel Blitz, мотоцикли BMW R-72, мотоцикли М-72 зі встановленим 80-міліметровим мінометом тощо. Також можна буде ознайомитися з різними видами стрілецької зброї, яку використовували в часи Другої Світової війни: кулемети МГ-34, МГ-42 та ін.. Під час реконструкції глядачі почують справжні звуки реального бою, в якому використають якісну піротехніку.  

Захід відбудеться за підтримки Благодійного фонду «Полтавського ГЗК», засновниками якого є Костянтин Жеваго і Віктор Лотоус, а також Дмитрівської сільради на чолі з її головою Антоніною Прядко.

Про все це повідомив Володимир Картавий, голова Дмитрівської ГО «Військово-історичний клуб «Пам’ять». При цьому він зазначив, що і  керівництво сільради, і всі дмитрівчани завжди раді гостям. Тож 21 вересня запрошують до Дмитрівки комсомольчан, які цікавляться історією рідного краю та шанують пам’ять про героїчне минуле свого народу.
Конт.тел.. 097 464 49 55 (Володимир Картавий)

0 коммент.:

Дописати коментар