понеділок, 19 серпня 2013 р.

Поїздка на Кіровоградщину


18 серпня 2013 року дівчата й хлопці з «молодіжного крила» Комсомольської міської громадської організації «Центр «РОДІС» здійснили поїздку в сусідню Кіровоградщину. 

Метою поїздки стала екскурсія до звіринця в селі Озера та до старої Спасо-Преображенської церкви в селі Талова Балка.

У с. Озера є приватний зоопарк, де можна побачити багато різних звірів і птахів. Це пітони, удави, мавпи, леви, пума, ягуари, леопарди, крокодили, верблюди, бики, кролики, павичі, пеліканів, різного виду мавп, черепах і багато інших тварин. Заснував цей звіринець місцевий фермер Олександр Швець, який давно захоплюється дикими тваринами. Колись він познайомився з директором Ялтинського зоопарку, від якого отримав у дарунок першого мешканця свого зоопарку – левеня. Від того часу фермер і вирішив створити в с. Озера власний зоопарк, який утримує за рахунок свого основного виду діяльності – рослинництва.



В озерському звіринці тварини доглянуті, відгодовані, їх харчовий раціон складають за рекомендаціями Ялтинського зоопарку. Для птахів і звірів облаштовані просторі загони, клітки, тераріум, є теплі зимові приміщення. Аби відвідати зоопарк, не треба купувати квитки – вхід до нього безкоштовний, а для бажаючих у центрі двору стоїть невелика скринька для пожертвувань, які є абсолютно добровільними.





Побували активісти ГО «Центр «РОДІС» і в невеличкому селі Талова Балка, що поруч із селом Озера.  В давнину поселення називалося Тиловою Балкою, адже саме тут був тил Богдана Хмельницького, коли він наступав на Жовті Води із Суботова. За переказами на одному з пагорбів Талової Балки, в самому енергетичному місці, знаходиться стара Спасо-Преображенська церква, так звана П’ятикутка. Вона досить давня, адже збудована ще 1806 року. Під храмовою будівлею колись були розташовані чернечі келії. Стара церква пережила навіть Велику Вітчизняну війну. Саме село донедавна було на межі зникнення з карт нашого регіону. При цьому дивом збереглися непорушні стіни Спасо-Преображенської церкви, як свідки всіх подій що відбувалися понад 200 років тому.

0 коммент.:

Дописати коментар