понеділок, 19 серпня 2013 р.

Триває чергова акція «Ми – ЗА безпеку в Інтернеті»


У серпні 2013 року центральна публічна бібліотека м. Комсомольська і громадська організація «Центр «РОДІС» розпочали чергову просвітницьку акцію «Ми – ЗА безпеку в Інтернеті». Вона проходить за підтримки Національної тренерської мережі в Полтавській області Міжнародного Центру «Ла Страда – Україна».

Активісти ГО «Центр «РОДІС» передали працівникам читальної зали, де знаходиться зона Wi-Fi  та бібліотечний  Інтернет-центр центральної публічної бібліотеки, спеціальні інформаційні листівки, призначені Інтернет-користувачам, особливо юного віку. Адже ця аудиторія в країні неухильно зростає - відповідно збільшуються ризики для юних українців потрапити у небезпеку.

За результатами дослідження ЮНІСЕФ «Покоління UaNet» 17% дітей без сумніву поширюють в Інтернеті особисту інформацію, а 60% підлітків зустрічалися з віртуальними знайомцями у реальному житті. Переважна більшість дітей і молоді активно спілкується в соціальних мережах, де вказує номер мобільного (46%), домашню адресу (36%) тощо.

Інформаційні листівки, які протягом акції поширюють ГО «Центр «РОДІС» і центральна публічна бібліотека м. Комсомольська, містять правила безпечного поводження в Інтернеті, а також номер телефону Національної «гарячої лінії»: 0-800-500-225 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів по всій території України), 386  (безкоштовно для абонентів МТС, Лайф, Київстар, Білайн). Зателефонувавши на ці номери, можна отримати підтримку та фахову пораду у випадку виникнення проблем, пов’язаних з небезпекою в Інтернеті.

На «гарячій лінії» з питань запобігання насильству та захисту прав дітей Центру «Ла Страда-Україна» кількість звернень щодо безпеки дітей в Інтернеті за останній рік збільшилась у 1,5 рази, що свідчить про зростання актуальності питання. Нагадуємо, що в бібліотеці м. Комсомольська є спеціальний посібник з методичними рекомендаціями «Безпечне користування сучасними інформаційно-комунікативними технологіями», виданий Міжнародним центром «Ла Страда – Україна».



Дирекція ГО «Центр «РОДІС» дякує за участь в акції активістам Вікторії Пальосі, Вікторії Калитці, Дар'ї Прохорович, Юлії Діжак, Олені Середі, Єгору Базавлуку, Анастасії Походій, Наталії Гнидюк, а також зав.сектору роботи з молоддю Володимиру Дмитренку.

0 коммент.:

Дописати коментар