середу, 7 серпня 2013 р.

Про участь у волонтерському таборі на Запоріжчині


19 липня 2013 р. на території історико-туристичного комплексу «Етносело», що у Запорізькому регіоні, з’явилися намети та «польова» кухня. То розташувався відкритий волонтерський табір, організатором якого виступив Всеукраїнський молодіжний волонтерський рух «Твори добро, Україно!».

Учасниками цього волонтерського табору стала молодь Запоріжчини, Полтавщини, Донеччини та Херсонщини. Серед них була і юна комсомольчанка Маргарита Малишева, активістка ГО «Центр «РОДІС».



Протягом тижня, з 19 по 26 липня, учасники волонтерського табору допомагали по господарству самотнім літнім мешканцям чотирьох селищ поблизу «Етносела». Волонтери  порались на городах, допомагали стареньким запасати продукти на зиму. Хлопці й дівчата косили траву, рубали дрова, доглядали за тваринами.

В рамках проекту «Мобільний соціальний автобус»  учасники волонтерського табору мали можливість передавати літнім людям у віддалених селищах гуманітарну допомогу: засоби гігієни, мийні та дезінфікуючі засоби.

Крім того, кожен учасник волонтерського табору мав змогу зробити власний посильний внесок у розвиток історико-туристичного комплексу «Етносело». Волонтери спробували себе у зведенні  землянки та етнохати, у садівництві тощо.

Щодня, під час роботи табору, у гості до молоді навідувались  фахівці. Волонтери мали можливість отримувати нові знання та корисні навички завдяки спеціальним семінарам і тренінгам.   Наприклад, практикуючий психолог Катерина Мінакова розкрила поняття етики волонтерської діяльності.  Інеса Носенко розповіла про основи фандрейзингу та проектної діяльності, Дмитро Дядик - про лідерів та лідерські якості, Сюзанна Кецмур  - про міжнародне волонтерство, Ольга Лебедєва – про те, як ефективно взаємодіяти із ЗМІ, Марина Конєва – про секрети ораторського мистецтва. Антон Обрєзков провів авторський тренінг «На хвилі» та надав масу підказок, звідки черпати енергію та драйв для досягнення благородної мети.


Робота волонтерського табору на Запоріжчині завершилась, а Всеукраїнський молодіжний волонтерський рух «Твори добро, Україно!» http://www.dogood.org.ua/about вже почав складати плани щодо влаштування 2-го відкритого волонтерського табору наступного року.

0 коммент.:

Дописати коментар