вівторок, 30 липня 2013 р.

Акція «Дослідники міського простору» в дитячому містечку


26 липня 2013 року в місті Комсомольську відбулась волонтерська акція «Дослідники міського простору», в якій взяли участь волонтери з числа старшокласників гімназії ім. В.О. Нижниченка, студентів Комсомольського політехнічного технікуму та активістів  громадської організації «Центр розвитку дитини і сім’ї «РОДІС».

Під час акції молодь досліджувала інфраструктуру дитячого містечка (вул. Леніна, 21). Дівчата і хлопці з’ясовували, чи потребує ця територія вдосконалення, якщо так, то що саме необхідно зробити, аби вона була безпечнішою, комфортнішою, доступнішою для відпочинку комсомольчан із врахуванням їх статі, віку, потреб та інтересів.

Організатором заходу виступила депутат Комсомольської міської ради Неллі Карпець. Серед учасників заходу були начальник управління з архітектури та містобудування міськвиконкому Людмила Кириченко, начальник відділу житла, благоустрою, розвитку доріг УЖКГ міськвиконкому Валерій Гирявець, голова ГО «Ліга партнерів за розвиток Комсомольська» Ірина Ковра та ін..

Після акційного інструктажу-навчання поняттям «аудиту безпеки» волонтери визначили загальну кількість малих архітектурних форм, урн, лавок, світильників, а також зелених насаджень на території дитячого містечка. Особливу увагу було приділено наявності безбар’єрного простору та виявленню небезпечних зон. Також було проведено відповідне опитування городян (чоловіків і жінок) за спеціальною анкетою, що містить 35 запитань.

Під час підведення підсумків акції дівчата і хлопці розповіли, що у опитаних чоловіків не було майже ніяких зауважень і пропозицій щодо вдосконалення території дитячого містечка, їм здебільшого усе подобається. На відміну від чоловіків, опитані жінки висловили досить багато пропозицій і зауважень. Волонтери всі їх занотували і передали для подальшого опрацювання організатору акції та експертам. При цьому молодь висловилась, що реалізацією пропозицій  городян має займатися не лише влада, а й громада.



ГО «Центр «РОДІС» дякує за участь в акції «Дослідники міського простору» активістам Надії Войтенко, Сергію Василині, Сергію Попову, В’ячеславу Опарі, Вікторії Калитці, Роксолані Риженко, Рустаму Павленко, Артему Павленко, Анастасії Бабич, Катерині Станович, а також зав.сектору роботи з молоддю Володимиру Дмитренку.

0 коммент.:

Дописати коментар