неділю, 28 липня 2013 р.

У Комсомольську працює «телефон довіри»


У місті Комсомольську працює «гаряча телефонна лінія» з питань захисту сімей з дітьми. «Телефон Довіри» - спеціалізована служба Комсомольського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, яка здійснює по телефону психологічне та інформаційне консультування різних категорій населення, які перебувають у складних життєвих обставинах. 

Функції «Телефону Довіри»:
·         надання допомоги абонентам, які перебувають у кризових ситуаціях: мають різні сімейні проблеми, труднощі у вихованні дітей, проблеми спричинені станом здоров’я, життєвими звичками або способом життя тощо;
·         телефонне інформування та консультування дітей, підлітків, молоді, батьків та педагогічних працівників із соціально–психологічних, педагогічних, медичних та правових питань, соціалізації і становлення молодої людини;
·         перенаправлення, при потребі, абонентів до інших фахівців та служб, в компетенцію яких входить вирішення відповідних проблем, для більш повного та кваліфікованого забезпечення їхніх запитів.

Телефонне консультування завжди базується на етичній основі. Одними з основних принципів роботи Служби є професійність, анонімність та конфіденційність. Абоненту що звернувся на «Телефон Довіри» не потрібно називати себе і повідомляти місце свого перебування. Це дає йому можливість почувати себе вільним у викладі особистих проблем і складних ситуацій, незалежно від його статі, віку, віросповідання, національності, соціального статусу, дає можливість оцінити свої та чужі вчинки, позбутися почуття приниженості, ізоляції, що паралізує сили і робить проблеми нерозв’язними.

Консультант і абоненти не бачать один одного, що додає комфортності та зручності для іншої сторони при обговоренні різних життєвих ситуацій., які часто стосуються особистого життя і потребують збереження суворої конфіденційності. Спеціалісти які надають дану послугу, не вирішують «що таке добре і що таке погано», приймають людину, на тому боці телефонної трубки, такою,  якою вона є,  з його цінностями та світоглядом і не намагаються переробити чи виховувати людей. Спеціалісти допомагають людині розібратися в собі та в ситуації, що склалася та знайти оптимальний законний шлях її вирішення.

Спеціалізована служба «Телефон Довіри» при Комсомольському міському ЦСССДМ була створена у 2005 році. За час її діяльності зареєстровано 3246 телефонних звернень громадян, до того ж не лише мешканців нашого міста. Телефонували люди з різних міст та областей України, було декілька дзвінків із закордону. Питання стосувалися переважно внутрішньо- та міжособистісних проблем (складних стосунків між членами родини, взаємостосунків з друзями, коханими тощо), залежностей, депресій, просто різна довідкова та консультаційна інформація з соціально-педагогічних та психологічних питань.

Консультанти «Телефону Довіри» можуть надати кваліфіковані відповіді на психологічні, педагогічні, юридичні, соціальні, інформаційні питання, або, в  разі необхідності,  переадресувати абонента до іншої установи, в чию компетенцію входить вирішення  питання з яким людина звернулася.

Номер «ТЕЛЕФОНУ ДОВІРИ» у Комсомольську: 2-66-66.
Часи роботи: з 800 до 1200 та з 1300 до 1700 щоденно, крім вихідних та святкових днів.

Олена Запсельська, директор
Комсомольського міського ЦСССДМ

0 коммент.:

Дописати коментар