пʼятницю, 10 травня 2013 р.

Активісти провели акцію до Дня Перемоги

9 травня 2013 року Комсомольськ відзначав 68-му річницю перемоги у Великій Вітчизняній війні.  Наше місто збудоване на місці жорстоких боїв, тут земля полита кров’ю воїнів тридцяти трьох  національностей. У Братерській могилі біля Вічного вогню поховано близько 250 радянських воїнів.

Восени 1943-го на місці, де розташований теперішній Комсомольськ, точилися страшні бої. Наші солдати боролися 53 дні, щоб переправитися на правий берег Дніпра і звільнити його від фашистів. Дуже багато їх загинуло тоді, вода в Дніпрі була червоною від солдатської крові. Тому День Перемоги є визначною датою для мешканців Комсомольська. Щорічно в цей день вся міська громада вітає ветеранів Великої Вітчизняної війні та вшановує пам’ять воїнів, які загинули на берегах Дніпра.

Цього дня активісти громадської організації «Центр розвитку дитини і сім’ї «РОДІС» провели акцію, присвячену Дню Перемоги. Акція мала дві складові. Перша її частина була спрямована на вшанування ветеранів Великої Вітчизняної війни, а друга частина акції передбачала звернення до комсомольчан повоєнних поколінь.



Перша частина акції до Дня Перемоги стала завершенням міського конкурсу малюнку «Ніхто не забутий, ніщо не забуто» http://www.rodis.org.ua/2013/05/blog-post_8.html В рамках цього конкурсу було визначено автора кращого листа-подяки ветеранам Великої Вітчизняної війни. Ним стала Єлизавета Супрун, учениця 6 класу Комсомольської гімназії ім.. В.О.Нижниченка. Її лист-подяку надрукував Кременчуцький міський комітет молодіжних організацій у вигляді  листівки «Польова пошта мирного часу». 9 травня у Комсомольську саме цю листівку і вручали ветеранам активісти ГО «Центр «РОДІС». Також хлопці і дівчата разом з цією листівкою передали ветеранам Великої Вітчизняної війни дитячі листи-подяки всіх учасників конкурсу «Ніхто не забутий, ніщо не забуто».



Зазвичай 9 травня пересічні комсомольчани приділяють особливу увагу ветеранам Великої Вітчизняної війни. Однак вони, ветерани, потребують уваги й допомоги не лише в свята, й в будь-який інший день року. Тож метою другої частини акції стало інформування городян про те, яким чином вони можуть надати моральну і матеріальну підтримку колишнім учасникам бойових дій Великої Вітчизняної війни. Юні активісти зверталися до комсомольчан зі спеціальними листівками, які містили інформацію щодо того, як можна отримати конкретні відомості, хто з учасників Великої Вітчизняної війни найбільше потребує допомоги. Щиро дякуємо Петру Шабанову, який допоміг зробити макет листівки «Ніхто не забутий? Ніщо не забуте?», а також комсомольчанами, які за власний кошт надрукували ці листівки.



Надати конкретну допомогу ветеранам Великої Вітчизняної війни, які мешкають у Комсомольську, звернувшись до керівників двох міських ветеранських організацій:
- до голови ради ветеранів, Почесного ветерана України Віри Минівни Станицької за адресою: вул. Миру, 24, каб. 113, тел. 2-69-50;
- до голови міського комітету інвалідів війни та Збройних Сил Тимофія Харламовича Михайлова за адресою: вул. Леніна, 40, тел. 2-49-44, 2-18-35.



Дирекція ГО «Центр «РОДІС» дякує Олегу Ржавіну, Єгору Базавлуку, Глібу Баску, Олександру Бордюгу, Альоні Шуть, Ользі Мосіній, Анастасії Гончар, Анастасії Макаренко, Софії Макаренко, Вікторії Калиткі, Катерині Станович, Вікторії Пальосі, Дар'ї Прохорович за участь у сьогоднішній акції, приуроченій до Дня Перемоги.

0 коммент.:

Дописати коментар