вівторок, 9 квітня 2013 р.

У Комсомольську відбудеться акція з очищення дна затоки Барбари та її берегової лінії

20 квітня 2013 р. у Комсомольську відбудеться міська акція з очищення дна затоки «Барбара» та її берегової лінії. Захід відбудеться в рамках всеукраїнської акції «Зробимо Україну чистою! 2013» і є складовою міського двомісячника чистоти і благоустрою, оголошеного виконкомом Комсомольської міської ради.

Хто з комсомольчан не відпочивав влітку на березі затоки Барбара? Напевно, таких набереться небагато, адже це одне з найулюбленіших місць відпочинку для більшості городян. Однак, на жаль, не всі вони дбають про чистоту й порядок довкілля. Наслідки такого ставлення до природи не змусили себе довго чекати. Нижче публікуємо відеоролик, автором якого є один з місцевих дайверів Євген Черепаняк, очільник ГО «Інший світ».



Це відео Євген відзняв у грудні 2012 року, щоб продемонструвати людям, на що вони перетворили дно затоки Барбари. І це зробили не загадкові інопланетяни, а ми самі, чи наші сусіди, чи друзі, чи просто знайомі. Все це сміття, що знаходиться на дні водойми, гниє і виділяє шкідливі речовини, отруюючи воду, в якій купаємося ми й наші діти, внуки.

Саме тому Євген Черепаняк ініціював акцію з очищення дна затоки Барбара. Здійснюватимуть його місцеві добровольці-дайвери. Однак очищення потребує не лише дно, а й берегова лінія водоймища. До нього можуть долучитися всі небайдужі комсомольчани.  Тому ГО «Інший світ» і ГО «Центр «РОДІС» кличуть усіх на акцію 20 квітня - приділити дві години для наведення ладу в одному з улюблених місць відпочинку. Захід відбудеться за сприяння міської влади.



Запрошуємо міські громадські організації, депутатів міської ради, керівників і колективи підприємств, установ всіх форм власності, колективи навчальних закладів та просто небайдужих мешканців долучитися до акції з очищення дна затоки «Барбара» та її берегової лінії.

День проведення акції – 20 квітня 2013 року.
Час проведення акції з 10.00 до 12.00.
Збір учасників о 9.45 на березі затоки Барбара біля кафе «Жара».
Учасники будуть забезпечені захисними рукавицями і мішками для сміття. Прохання мати при собі  зручний одяг/взуття та хороший настрій :)

Оперативну інформацію щодо підготовки акції будемо розміщувати в соц..мережах:
«Одноклассники»  http://www.odnoklassniki.ru/event/1662576969
«ВКонтакте» http://vk.com/club52283668

Координатор очищення дна затоки Барбара - Євген Черепаняк, голова ГО «Інший світ», тел. 067-422-99-43.
Координатор очищення берегової лінії затоки Барбара - Володимир Дмитренко, зав.сектором роботи з молоддю ГО «Центр «РОДІС», тел. 096-063-42-13.
Загальний координатор міської акції «Зробимо Україну чистою! 2013» у Комсомольську - Лілія Дмитренко, директор ГО «Центр «РОДІС», тел. 097-230-94-11.

Фото вгорі  http://www.panoramio.com/photo/8404799

0 коммент.:

Дописати коментар