середу, 3 квітня 2013 р.

У Комсомольську відзначили Міжнародний день настільних ігор

30 березня 2013 року на базі Комсомольської міської центральної публічної бібліотеки відбулась 19-та зустріч учасників Клубу соціальної гри міської ГО «Центр «РОДІС». Формат зустрічі був особливий, адже саме цього дня у світі відзначали Міжнародний день настільних ігор.

Дівчата і хлопці зібралися, щоб відзначити разом святкову подію. Ведучими зустрічі цього разу були Ольга Мосіна та Роксолана Риженко. Учасників Клубу з Міжнародним днем настільних ігор привітав його керівник Володимир Дмитренко - по телефону, бо цього дня брав участь у заході Українського фонду «Благополуччя дітей» (м. Київ).

На зустріч в Клубі прийшли старші друзі активістів ГО «Центр «РОДІС»: Зоя Шумакова, Катерина Цехла і Римма Богданова. Вони спілкувалися з молоддю, а також ділилися власним ігровим досвідом, який стосується настільних ігор. Сьогодні індустрія настільних ігор пропонує багато цікавого не лише для дітей, а й для молоді та дорослих. Тому думки, що буцімто настільні ігри – то забавка лише для малечі, є звичайним стереотипом, якого давно вже час позбутися. Наразі існує вже більше десятка тисяч сучасних настільних ігор різної тематики – стратегічні, економічні, детективні, логічні, соціальні та ін. Такі ігри є одним із засобів цікавого й змістовного дозвілля, а також доброю альтернативою проведенню вільного часу за чаркою горілки чи пляшкою пива.

На зустріч до Клубу соціальної гри завітала Оксана Івахненко, соціальний педагог Пришибської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.. Її зацікавили настільні ігри соціального спрямування і досвід діяльності Клубу соціальної гри. Його учасники передали учням Пришибської школи три настільні гри:  «Рожеві окуляри», «Володар кілець» та «Фото-фішка». Вони сприяють формуванню навичок відповідальної поведінки щодо власного здоров’я, зокрема, прийняттю виважених рішень, усвідомленню проблем торгівлі людьми, ВІЛ/СНІД та інших наслідків ризикованої поведінки, виробленню власного ставлення до широкого кола питань, пов’язаних зі здоровим способом життя. Ці ігри Клуб «РОДІС» отримав від Українського фонду «Благополуччя дітей» (м. Київ) та Всеукраїнського громадського Центру «Волонтер» (м. Київ).



В усьому світі існують клуби любителів настільних ігор, є такі клуби і в Україні. Наприклад, у сусідньому Кременчуці майже два роки функціонує клуб «Рандом», члени якого регулярно збираються, щоб разом цікаво і з користю провести дозвілля. Є подібний клуб і в Комсомольську. Він функціонує вже другий рік на базі Комсомольської міської центральної публічної бібліотеки. Організатором діяльності Клубу є сектор роботи з молоддю громадської організації «Центр «РОДІС». Його учасниками є молодь з числа учнівської, студентської та робітничої молоді.



Відеознімання Олег Святов, монтаж Олег Ржавін.

0 коммент.:

Дописати коментар