четвер, 25 квітня 2013 р.

У Києві обговорили проблеми надання допомоги постраждалим від насильства

24 квітня 2013 року в Києві відбулась міжнародна конференція «Надання допомоги постраждалим від насильства: надбання, проблеми, песпективи». Її організаторами виступили Програма «Скажімо НІ домашньому насильству» компанії Avon Україна, Міністерство соціальної політики України, Міжнародний жіночий правозахисний центр «Ла Страда-Україна».

В рамках конференції було презентовано результати моніторингу спеціальних закладів України, які надають тимчасовий притулок і допомогу постраждалим від насильства в родині. Моніторинг спеціальних закладів є частиною соціальної програми «Скажімо НІ домашньому насильству» і був проведений за підтримки Міністерства соціальної політики України.

На заході відбулась церемонія вручення почесної міжнародної відзнаки за перемогу в щорічному всесвітньому конкурсі найкращих комунікаційних кампаній проти насильства над жінками, який проводить Глобальний Фонд AVON для жінок.  Нагороду отримали творці інформаційної кампанії «Червона картка» - представники Міністерства молоді та спорту, ЮНІСЕФ і Центру «Ла Страда-Україна».

Після цього у форматі брифінгу експерти з різних сфер комплексно розповіли про актуальний стан справ із домашнім насильством в Україні та систему надання допомоги постраждалим від нього. Зокрема було оголошено, що державних центрів соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства не мають жителі Київської, Вінницької, Черкаської, Харківської та Херсонської областей України.Такі результати моніторингу оприлюднила директор "Ла Страда - Україна" Катерина Левченко."У п'ятьох областях немає державних спеціальних закладів, які можуть надавати притулок та іншу допомогу постраждалим від домашнього насильства. Це в Київській, Вінницькій, Черкаській, Харківській, Херсонській областях", - сказала К.Левченко.

Водночас притулком для тих, хто зазнав домашнього насильства, є 33 спеціальні заклади в Україні. У цих центрах можна, по-перше, заручитися підтримкою фахівців, а по-друге - харчуватися. Проблемою є те, що згадані заклади можуть приймати лише тих, кому менше ніж 35 років, і не завжди день у день. Чимало центрів мають недостатнє кадрове та матеріально-технічне забезпечення. У багатьох регіонах України є проблеми з ідентифікацією жертв насильства в родині та, відповідно, подальшою роботою з ними. Моніторинг спеціальних закладів є частиною соціальної програми "Скажімо НІ домашньому насильству" і був проведений за підтримки Міністерства соціальної політики у червні-жовтні 2012 року.

На конференції було представлено програму корпоративної соціальної відповідальності «Скажімо НІ домашньому насильству», що реалізує компанія Avon спільно з громадською організацією «Ла Страда-Україна». Під час заходу його учасники мали можливість поспілкуватися із представниками спеціальних закладів та людьми, які пережили домашнє насильство.

В роботі міжнародної конференції «Надання допомоги постраждалим від насильства» взяв участь представник Національної тренерської мережі Центру "Ла Страда - Україна" в Полтавській області Володимир Дмитренко (Комсомольська ГО "Центр "РОДІС").

0 коммент.:

Дописати коментар