пʼятницю, 22 березня 2013 р.

У Комсомольську триває тиждень проти расизму та ксенофобії

21 березня прогресивне людство відзначило Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації. З цієї нагоди у Комсомольську пройшла ціла низка відповідних міських заходів. Серед них і Тиждень проти расизму та ксенофобії, який триває з 17 по 25 березня 2013 року.

Організаторами Тижня проти расизму та ксенофобії виступили представництво Національної тренерської мережі Міжнародного центру «Ла Страда – Україна» в Полтавській області та міська ГО «Центр «РОДІС».  Захід проходить за підтримки міської центральної публічної бібліотеки м. Комсомольська, відділу освіти виконкому Комсомольської міської ради, загальноосвітніх навчальних закладів та політехнічного технікуму.

Проблема расизму викликана багатьма причинами, серед яких недостатня освіченість в даному питанні, озлобленість, небажання замислюватися про очевидні речі та ін.. Сутністю расизму є розрізнення людей лише за зовнішнім виглядом, забуваючи про їх внутрішній світ. На жаль, частина  людей і досі страждає на ксенофобію, яка часто стає причиною ворожнечі за принципом національного, релігійного чи соціального поділу. Тож подібні просвітницькі акції покликані сприяти подоланню такої ворожнечі. Адже усі ми люди, всі під одним небом ходимо.



Дякуємо за допомогу в організації Тижня проти расизму та ксенофобії активістам Дмитру Бершаку, Олені Середі, Єгору Базавлуку, Альоні Шуть, Наталії Мізіній, Любові Макаренко, Анастасії Макаренко, Софії Макаренко, Вікторії Пальосі, Дар’ї Прохорович, Валерії Дерезі, Аліні Кулик, Вікторії Белінській, Варварі Муллояновій, Вєроніці Дудник, а також зав.сектором роботи з молоддю Володимиру Дмитренку.

0 коммент.:

Дописати коментар